Sfaturi utile

Fața ne arată lipsa de vitamine și nutrienți. Pentru a ști de ce aveți nevoie, priviți-vă în oglindă

 

Ce nestemată de fată are Irina Loghin si ce frumoasa a fost in rochie de mireasa.  Se știe că Irinuca s-a iubit cu Ionuț Dolănescu. Uite cum arătau impreuna

 

Dacă vă simțiți rău și bănuiți că există o lipsă de vitamine și nutrienți, medicul dumneavoastră vă recomandă probabil să faceți un test de sânge sau alte analize costisitoare.

Dar, uneori, cel mai bun mod de a cunoaște carența de nutrienți importanți este să te uiți în oglindă. Experții cred că pe față apar semne de deficiență de nutrienți.

Cele mai frecvente simptome ale deficitului de vitamine:

1. Piele palidă

Dacă observi că ești mai palid decât în ​​mod normal, ai un deficit de vitamina B12. Verificați limba, ar trebui să fie puțin „încărcată”. Dacă este complet netedă, este un semn al deficienței de vitamina B12. Această deficiență poate provoca oboseală și tulburări de memorie.

Vitamina B12 provine numai din produse de origine animală. De aceea vegetarienii riscă lipsa acesteia. Surse bune sunt: ​​peștele sălbatic, fructele de mare, carnea hrănită cu iarbă, păsările ecologice și ouăle de la găinile hrănite natural. Puteți utiliza suplimente de vitamina B12 – ​​50 mcg pe zi.

2. Probleme cu părul

Mătreața, pielea uscată, părul fragil și căderea părului sunt semne ale nivelului scăzut al vitaminei B7 sau biotina. Antibioticele pot perturba bacteriile intestinale producătoare de B7.

Surse: conopida, galbenușuri de ou, ciuperci. Proteina din ou poate interfera de fapt cu absorbția B7 de către organism. Dacă utilizați un supliment, doza zilnică = 50 mcg.

3. Cearcăne

Cearcănele și picioarele umflate sunt semne ale deficienței de iod. Alte efecte: creștere în greutate, piele uscată și unghii casante. Iodul este esențial pentru producerea hormonilor tiroidieni.

Aportul de sare, principala sursă de iod din alimentație cu conținut redus de sare. Experții o numesc „epidemie tăcută” – deficit de iod.

O altă sursă de iod este peștele sărat de mare și algele.

Doza zilnică de iod pentru adulți = 150 mcg. Această componentă este foarte importantă în dezvoltarea creierului copiilor, femeile însărcinate au nevoie de 220 mcg pe zi și 290 mcg.

4. Gura

Verificați interiorul gurii, gingiile și interiorul pleoapei inferioare. Dacă e pală la culoare, ai un deficit de fier.

Este mai frecventă la femei decât la bărbați. Fierul este un mineral esențial, prezent în fiecare celulă a corpului. Transportă oxigenul către țesuturi. Femeile cu menstruații abundente sunt deosebit de vulnerabile la această deficiență.

Cele mai bune surse:

Legume cu frunze verzi,

spanac și pește. Doza zilnica de 8 mg.

5. Gingii sensibile sau sângerare

Gingiile sensibile sau care sângerează prezintă o deficiență care nu trebuie ignorată niciodată de vitamina C care este adesea considerată vitamina pentru întărirea imunității. Dar deficiența acesteia poate cauza probleme grave de sănătate: sângerare a gingiilor și dureri musculare. Lipsa vitamine C poate duce la pierderea dinților.

Surse: Citrice, pepene galben, afine, kiwi, mango, papaya, pepene verde, ananas și ardei roșu – Au un conținut ridicat de vitamina C. Supliment – ​​cel puțin 250 mg pe zi.

Privește cu atenție în oglindă, dacă observi aceste lucruri, poți lua măsuri din timp pentru a evita diverse afecțiuni.

 Sursă