Ingrediente:
Crema:
- 400 ml lapte
- 60 g budincă de vanilie
- 200 g zahăr
- un praf de boabe de vanilie macinate sau extract de vanilie
- 250 g unt
Aluat de cacao:
- 6 albusuri
- 110 g zahăr
- 6 gălbenușuri de ou
- 100 g făină simplă
- 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
- 20 g cacao
Aluat ușor:
- 4 albusuri
- 75 g zahăr
- 4 gălbenușuri de ou
- 90 g făină simplă
- 1 lingurita praf de copt
Insiropare:
- 200 ml apă
- 200 ml sirop de căpșuni
Glazură:
- 150 g ciocolata
- 100 ml smântână groasă
Mod de preparare:
1. Crema:
Se toarna putin lapte intr-un bol, se adauga budinca de vanilie – se amesteca.
2. Se toarnă restul de lapte într-o oală de pe aragaz, se adaugă zahăr, un praf de boabe de vanilie măcinată sau extract de vanilie – se amestecă și se fierbe la foc mic.
Apoi turnați amestecul pregătit în oală – amestecați și gătiți până se îngroașă. După gătit, transferați crema într-un bol, acoperiți cu folie și lăsați-o să se odihnească.
3. Aluat de cacao:
Punem albusurile in vasul blenderului – batem si adaugam zaharul treptat in timp ce batem, apoi adaugam galbenusurile si amestecam faina cernuta cu bicarbonatul de sodiu si cacao – amestecam bine si aluatul de cacao este gata!


5. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 5 minute la foc sus/jos.
6. Aluat usor:
In vasul mixerului se pun albusurile – se bate si se adauga treptat zaharul in timp ce se bate, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca faina cernuta cu praful de copt – se amesteca bine si aluatul usor este gata!

8. Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10 minute la foc sus/jos si se lasa aluatul sa se odihneasca dupa coacere.
9. Pune untul în vasul mixerului – bate până devine pufos și adaugă treptat crema de cremă răcită – bate împreună.






12. Serviți cu dragoste, gust deosebit și zâmbet pe buze.
Pofta buna!