Torturi

Felii de tort bicolore cu budinca de vanilie și sirop de căpșuni. Cel mai delicios si simplu desert despre care vorbește toată lumea!

 

Felii bicolore cu budinca de vanilie și sirop de căpșuni. Cel mai delicios si simplu desert despre care vorbește toată lumea!

Ingrediente:

Crema:

  • 400 ml lapte
  • 60 g budincă de vanilie
  • 200 g zahăr
  • un praf de boabe de vanilie macinate sau extract de vanilie
  • 250 g unt

Aluat de cacao:

  • 6 albusuri
  • 110 g zahăr
  • 6 gălbenușuri de ou
  • 100 g făină simplă
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
  • 20 g cacao

Aluat ușor:

  • 4 albusuri
  • 75 g zahăr
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 90 g făină simplă
  • 1 lingurita praf de copt

Insiropare:

  • 200 ml apă
  • 200 ml sirop de căpșuni

Glazură:

  • 150 g ciocolata
  • 100 ml smântână groasă

 

Mod de preparare:

1. Crema:

Se toarna putin lapte intr-un bol, se adauga budinca de vanilie – se amesteca.

2. Se toarnă restul de lapte într-o oală de pe aragaz, se adaugă zahăr, un praf de boabe de vanilie măcinată sau extract de vanilie – se amestecă și se fierbe la foc mic.

Apoi turnați amestecul pregătit în oală – amestecați și gătiți până se îngroașă. După gătit, transferați crema într-un bol, acoperiți cu folie și lăsați-o să se odihnească.

Felii bicolore cu cremă cremă și sirop de căpșuni

Felii bicolore cu cremă cremă și sirop de căpșuni

3. Aluat de cacao:

Punem albusurile in vasul blenderului – batem si adaugam zaharul treptat in timp ce batem, apoi adaugam galbenusurile si amestecam faina cernuta cu bicarbonatul de sodiu si cacao – amestecam bine si aluatul de cacao este gata!

Felii bicolore cu cremă cremă și sirop de căpșuni
Felii bicolore cu cremă cremă și sirop de căpșuni
4. Turnați aluatul de cacao rezultat pe 2 foi de copt de 33 x 29 cm tapetate cu hârtie de copt, întindendu-le frumos și netezindu-le.

5. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 5 minute la foc sus/jos.

6. Aluat usor: 

In vasul mixerului se pun albusurile – se bate si se adauga treptat zaharul in timp ce se bate, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca faina cernuta cu praful de copt – se amesteca bine si aluatul usor este gata!

Felii bicolore cu cremă cremă și sirop de căpșuni
7. Turnați aluatul ușor rezultat pe o foaie de copt de 33 x 29 cm tapetată cu hârtie de copt, întindeți-l frumos și neteziți-l.

8. Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10 minute la foc sus/jos si se lasa aluatul sa se odihneasca dupa coacere.

9. Pune untul în vasul mixerului – bate până devine pufos și adaugă treptat crema de cremă răcită – bate împreună.

Felii bicolore cu cremă cremă și sirop de căpșuni
10. Întindeți frumos puțin din frișcă peste aluatul de cacao copt și acoperiți cu aluatul ușor copt, pe care îl impregnezi cu sirop de căpșuni.
Dupa impregnare se intinde din nou crema si se acopera cu al doilea aluat copt cu cacao – se aplica din nou crema ramasa si se toarna peste ciocolata topita amestecata cu smantana.
Felii bicolore cu cremă cremă și sirop de căpșuni
Felii bicolore cu cremă cremă și sirop de căpșuni
Felii bicolore cu cremă cremă și sirop de căpșuni
Felii bicolore cu cremă cremă și sirop de căpșuni
Felii bicolore cu cremă cremă și sirop de căpșuni
11. Apoi puneți desertul la frigider pentru a se fixa – după cum este necesar.

12. Serviți cu dragoste, gust deosebit și zâmbet pe buze.

Felii bicolore cu cremă cremă și sirop de căpșuni

 Pofta buna!

 

 Sursă