Placinte si Rulade

Felii de ruladă în două culori, cu ciocolată si glazură delicată. Prepararea ușoară și gustul deosebit, creează un desert delicios care este o alegere populară pentru orice ocazie!

 

 

Felii de ruladă în două culori cu ciocolată si glazură delicată. Prepararea ușoară și gustul deosebit, creează un desert delicios care este o alegere populară pentru orice ocazie!

Ingrediente:

Aluat bicolor:

  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 8 g zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • 50 g ulei
  • 6 g praf de copt
  • 270 g + 10 g făină universală
  • 10 g cacao + 1 lingurita ulei

Glazură:

  • ciocolata topita (dupa gust)

 

Mod de preparare:

1. Pregătiți aluatul: Mai întâi, turnați zahărul într-un castron mare, adăugați ouăle, zahărul vanilat și un praf de sare. Începeți încet să amestecați amestecul cu un tel până obțineți un amestec omogen și apoi adăugați uleiul și amestecați totul bine din nou.

Felii încântătoare de ciocolată în două culori, cu un strat delicat de ciocolată

2. Acum adăugați praful de copt în amestecul de aluat și adăugați încet făina universală în etape. Se amestecă bine fiecare porție de făină până se formează un aluat uniform, apoi se continuă amestecarea până la omogenizare.

Felii încântătoare de ciocolată în două culori, cu un strat delicat de ciocolată

3. Împărțiți aluatul rezultat în 2 părți egale. Presărați cacao într-una dintre aceste părți și adăugați o linguriță de ulei. Se amestecă bine până când cacaoa se combină cu aluatul și se formează o bilă de cacao. Se toarnă făina în aluatul ușor și se formează o minge moale, netedă.

Felii încântătoare de ciocolată în două culori, cu un strat delicat de ciocolată

Felii încântătoare de ciocolată în două culori, cu un strat delicat de ciocolată

4. Acum împărțiți ambele părți din aluat (deschis și întunecat) în 2 părți egale și formați fiecare parte într-o rolă. Întindeți ușor ruloul ușor cu mâinile și puneți ruloul întunecat în centru. Aduceți marginile ruloului de culoare deschisă împreună cu degetele și apăsați-le ușor pentru a crea o rolă uniformă.

Felii încântătoare de ciocolată în două culori, cu un strat delicat de ciocolată

Felii încântătoare de ciocolată în două culori, cu un strat delicat de ciocolată

5. Repetați acest proces cu ambele 1/2 din aluat și întindeți ușor rulourile rezultate pentru a le face cât mai uniforme și legătura să fie fermă.

Felii încântătoare de ciocolată în două culori, cu un strat delicat de ciocolată

Felii încântătoare de ciocolată în două culori, cu un strat delicat de ciocolată

Felii încântătoare de ciocolată în două culori, cu un strat delicat de ciocolată

6. Asezati rulourile pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand suficient spatiu intre fiecare rola pentru a nu se lipi intre ele in timpul coacerii. Înțepăți fiecare rolă de câteva ori cu o furculiță pentru a se coace uniform.

Felii încântătoare de ciocolată în două culori, cu un strat delicat de ciocolată

7. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 15–20 de minute la 180°C până se rumenesc.

Felii încântătoare de ciocolată în două culori, cu un strat delicat de ciocolată

8. După coacere, lăsați rulourile să se răcească puțin și apoi transferați-le pe un grătar. Apoi turnați peste ele ciocolata neagră topită, întinzând-o uniform pe toată suprafața. Pune-le putin la frigider pentru a lasa ciocolata sa se intareasca.

Felii încântătoare de ciocolată în două culori, cu un strat delicat de ciocolată

9. Dupa ce s-a intarit ciocolata, puteti decora din nou rulourile cu ciocolata dupa imaginatia voastra si le puneti putin la frigider pentru ca ciocolata sa se intareasca ferm.

Felii încântătoare de ciocolată în două culori, cu un strat delicat de ciocolată

10. Când ciocolata este suficient de rece, tăiați ruladele în felii egale și serviți-le cu dragoste, mult gust și grație.

Felii încântătoare de ciocolată în două culori, cu un strat delicat de ciocolată

Pofta buna!

 

 Sursă