Ingrediente:
Aluat bicolor:
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 8 g zahăr vanilat
- un praf de sare
- 50 g ulei
- 6 g praf de copt
- 270 g + 10 g făină universală
- 10 g cacao + 1 lingurita ulei
Glazură:
- ciocolata topita (dupa gust)
Mod de preparare:
1. Pregătiți aluatul: Mai întâi, turnați zahărul într-un castron mare, adăugați ouăle, zahărul vanilat și un praf de sare. Începeți încet să amestecați amestecul cu un tel până obțineți un amestec omogen și apoi adăugați uleiul și amestecați totul bine din nou.
2. Acum adăugați praful de copt în amestecul de aluat și adăugați încet făina universală în etape. Se amestecă bine fiecare porție de făină până se formează un aluat uniform, apoi se continuă amestecarea până la omogenizare.
3. Împărțiți aluatul rezultat în 2 părți egale. Presărați cacao într-una dintre aceste părți și adăugați o linguriță de ulei. Se amestecă bine până când cacaoa se combină cu aluatul și se formează o bilă de cacao. Se toarnă făina în aluatul ușor și se formează o minge moale, netedă.
4. Acum împărțiți ambele părți din aluat (deschis și întunecat) în 2 părți egale și formați fiecare parte într-o rolă. Întindeți ușor ruloul ușor cu mâinile și puneți ruloul întunecat în centru. Aduceți marginile ruloului de culoare deschisă împreună cu degetele și apăsați-le ușor pentru a crea o rolă uniformă.
5. Repetați acest proces cu ambele 1/2 din aluat și întindeți ușor rulourile rezultate pentru a le face cât mai uniforme și legătura să fie fermă.
6. Asezati rulourile pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand suficient spatiu intre fiecare rola pentru a nu se lipi intre ele in timpul coacerii. Înțepăți fiecare rolă de câteva ori cu o furculiță pentru a se coace uniform.
7. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 15–20 de minute la 180°C până se rumenesc.
8. După coacere, lăsați rulourile să se răcească puțin și apoi transferați-le pe un grătar. Apoi turnați peste ele ciocolata neagră topită, întinzând-o uniform pe toată suprafața. Pune-le putin la frigider pentru a lasa ciocolata sa se intareasca.
9. Dupa ce s-a intarit ciocolata, puteti decora din nou rulourile cu ciocolata dupa imaginatia voastra si le puneti putin la frigider pentru ca ciocolata sa se intareasca ferm.
10. Când ciocolata este suficient de rece, tăiați ruladele în felii egale și serviți-le cu dragoste, mult gust și grație.
Pofta buna!