Panificatie

Foarte gustosa atât calda cât și rece… Paine coronita cu branza

 

 

Foarte gustosa atât calda cât și rece… Paine coronita cu branza

Ingrediente:

300 ml lapte caldut
100 ml apa calduta
11 g drojdie uscata
1 lingura zahar
1 lingurita sare
100 ml ulei
3 oua, dintre care unul pentru untul de patiserie, inmuiat la temperatura camerei, pentru ungere
900 g faina
400 g branza rasa, sau mai multe daca se doreste

 

Mod de preparare:

Într-un castron adânc, amestecați ingredientele umede cu zahărul și sarea, apoi adăugați făina și frământați într-un aluat moale, elastic.

Se acopera si se lasa intr-un loc caldut pana isi creste frumos in volum.

Împărțiți aluatul crescut în 4 părți egale/4 bile egale. Rotiți fiecare minge într-un dreptunghi.

Întindeți crusta pe toată suprafața cu unt la temperatura camerei și stropiți cu brânză.

Rulați-l și tăiați-l pe diagonală în bucăți egale, dar nu până la capăt.

Cu un bețișor de lemn, apăsați în centrul fiecărei piese pentru ca părțile tăiate să iasă în afară.

Apoi rulați într-un melc și puneți-l într-o tavă de copt de 32 cm tapetată cu hârtie.

Atașați rulada următoare la cea anterioară pentru a umple caserola.

Se unge cu ou si se lasa la dospit la loc caldut sa dospeasca putin, apoi se coace in cuptorul bine incalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos.

 

Pofta buna!

 

 Sursa