Ingrediente:
- 2 linguri de faina
- 50 g margarină
- 1 ou
- 2 linguri smântână
- 3 linguri ulei vegetal
- 180 g zahăr
- 0,5 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 portocală
- 1 lingura amidon de porumb
Mod de preparare:
1. Margarina poate fi înlocuită cu unt. Va trebui să îl încălziți la cuptorul cu microunde până se înmoaie, apoi să îl amestecați cu 90 g de zahăr.
2. Bateți oul.
3. Se amestecă smântâna (orice conținut de grăsime este bine).
4. Cerneți făina și turnați-o în vasul în care veți frământa aluatul.
5. Adăugați bicarbonat de sodiu (acest ingredient va face fursecurile mai pufoase și mai moi).
6. Adăugați ulei vegetal.
7. Acoperiți aluatul frământat cu un capac și dați la frigider pentru 30 de minute.
8. Spălați portocala și tăiați-o felii. Nu curățați coaja. Scoateți zarurile.
9. Piure portocala cu un blender cu amidon si 90 g zahar.
10. Puteți alege consistența piureului de portocale la discreția dvs.: le puteți toca până la un piure sau puteți lăsa bucăți mai mari de fructe.
11. Împărțiți aluatul în două părți și întindeți-l.
12. Întindeți ușor umplutura de portocale peste aluat într-un strat uniform.
13. Rulați aluatul într-un rulou.
14. Tăiați rulada pregătită în bucăți mai mici și puneți-o pe o tavă de copt.
15. Coaceți fursecurile timp de 15 minute. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Poftă bună!