Ingrediente:
Aluat:
- 5 albusuri
- 350 g zahăr pudră
- 180 g nuci măcinate
- 1 lingură făină semi-grunjoasă
- Praf de copt (pe vârful unui cuțit)
Crema (optional):
- 5 gălbenușuri de ou
- 300 g zahăr pudră
- 50 g de unt
- lapte condensat
- 1 lingura de rom
- 2 linguri de cacao
- 1 zahar vanilat
Decorare:
- 200 g de ciocolată de gătit
- 70 g unt
Mod de preparare:
1. Aluat:
- Albusurile se bat spuma cu zaharul peste abur, pana se ingroasa.
- Amestecați ușor nucile măcinate amestecate cu făina și praful de copt.
- Formăm rulourile și le usucăm la cuptor la 90-100 °C pentru aproximativ 60-90 de minute, până devin ferme la atingere și se usucă.
- La sfârșitul uscării, când temperatura crește la 120 °C, încă 10-15 minute vor fi suficiente pentru a le da o culoare moale. Timpul total depinde de dimensiunea rulourilor și de cuptorul specific.
2. Formarea rulourilor: Folosind o pungă cu vârf neted, întindeți rulourile pe hârtie de copt.
3. Coacere: Coaceți în cuptorul preîncălzit la 170°C pentru aproximativ 10 minute. Urmați coacerea în conformitate cu propriul cuptor, astfel încât rulourile să nu fie coapte în exces.
4. Prepararea cremei: Amesteca intr-un bol untul, laptele condensat si ciocolata topita. Reglați cantitatea de ingrediente în funcție de gustul dvs. și de consistența pe care o preferați.
- Bateți gălbenușurile cu zahărul peste abur.
- Separat se bate untul cu zaharul vanilat si romul.
- Combinați totul într-o umplutură netedă.
5. Decorare: După ce s-au răcit, înmuiați fursecurile în ciocolată. Se topeste ciocolata cu unt.
Pofta buna!