Checuri

Fursecuri cu lapte condensat si nuca, trase în ciocolată – Foarte usor de facut, aromate, delicioase si nu costa mult

 

 

Fursecuri cu lapte condensat si nuca, trase în ciocolată – Foarte usor de facut, aromate, delicioase si nu costa mult

 

Ingrediente: 

Aluat: 

  • 5 albusuri
  • 350 g zahăr pudră
  • 180 g nuci măcinate
  • 1 lingură făină semi-grunjoasă
  • Praf de copt (pe vârful unui cuțit)

Crema (optional):

  • 5 gălbenușuri de ou
  • 300 g zahăr pudră
  • 50 g de unt
  • lapte condensat
  • 1 lingura de rom
  • 2 linguri de cacao
  • 1 zahar vanilat

Decorare:

  • 200 g de ciocolată de gătit
  • 70 g  unt

 

Mod de preparare:

1. Aluat:

  1. Albusurile se bat spuma cu zaharul peste abur, pana se ingroasa.
  2. Amestecați ușor nucile măcinate amestecate cu făina și praful de copt.
  3. Formăm rulourile și le usucăm la cuptor la 90-100 °C pentru aproximativ 60-90 de minute, până devin ferme la atingere și se usucă.
  4. La sfârșitul uscării, când temperatura crește la 120 °C, încă 10-15 minute vor fi suficiente pentru a le da o culoare moale. Timpul total depinde de dimensiunea rulourilor și de cuptorul specific.

2. Formarea rulourilor: Folosind o pungă cu vârf neted, întindeți rulourile pe hârtie de copt.

3. Coacere: Coaceți în cuptorul preîncălzit la 170°C pentru aproximativ 10 minute. Urmați coacerea în conformitate cu propriul cuptor, astfel încât rulourile să nu fie coapte în exces.

4. Prepararea cremei: Amesteca intr-un bol untul, laptele condensat si ciocolata topita. Reglați cantitatea de ingrediente în funcție de gustul dvs. și de consistența pe care o preferați.

  1. Bateți gălbenușurile cu zahărul peste abur.
  2. Separat se bate untul cu zaharul vanilat si romul.
  3. Combinați totul într-o umplutură netedă.

5. Decorare: După ce s-au răcit, înmuiați  fursecurile în ciocolată. Se topeste ciocolata cu unt.

 

Pofta buna!