Ingrediente:
Aluat:
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- coaja de lamaie rasa
- suc stors din 1/2 lămâie
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 4 linguri smantana
- 320 g făină simplă
- 10 g praf de copt
Alte:
- 2 mere verzi
- făină – pentru stropire
- marmeladă (la alegere)
Pudrare:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Pune într-un castron ouăle, zahărul, coaja de lămâie rasă, sucul de lămâie și amestecăm cu telul.
2. Adăugați ulei, smântână și amestecați din nou.
3. Se adauga apoi jumatate din faina, praful de copt si se framanta cu mana. Adăugați cealaltă jumătate de făină și continuați să frământați.
4. Merele cu decor și tăiați-le cubulețe mici.
5. Stropiți o suprafață curată cu făină și puneți aluatul pe ea.
6. Se întinde cu un sucitor, se întinde cu dulceață și se așează deasupra merele feliate.






Poftă bună!