Panificatie

Fursecuri cu untură, gem de capsune, glazurate cu nuca de cocos – Sunt gustoase, preparate ca in copilarie, usor si cu bucurie

 

Fursecuri cu gem- Sunt preparate ca in copilarie – intreaga familie va fi incantata cu un desert atat de gustos si rapid

 

Preparând pentru cei dragi astfel de fursecuri, nu este de mirare să îți amintești de gustul copilăriei, de momentele în care te pregăteai să te bucuri de un desert mult așteptat. Pentru fursecurile tale poți să folosești orice fel de gem, mai dulce sau mai acrișor.

 

Ingrediente:

  • 1 cană untură;
  • 450 g făină;
  • 200 g zahăr;a
  • 1/4 cană lapte bătut;
  • 2 lingurițe extract de vanilie;
  • 2 ouă mari;
  • un praf de sare;
  • 1/2 linguriță praf de copt, dizolvat în laptele bătut;
  • câteva linguri de gem de capsune.
  • fulgi de nuca de cocos – pentru decor

 

Mod de preparare:

  1. Pune laolaltă untura, zahărul și extractul de vanilie;
  2. Adaugă ouăle și sarea: amestecă totul bine;
  3. Adaugă în amestecul obținut laptele bătut și praful de copt;
  4. Adaugă făina pentru a obține un aluat;
  5. Încinge cuptorul la 180 de grade;
  6. Întinde aluatul și, ajutându-te de un pahar, decupează forme rotunde;
  7. Lasă fursecurile la copt până se rumenesc ușor;
  8. După ce fursecurile se răcesc, unește-le două câte două cu ajutorul gemului ales.
  9. Rulati in fulgi de nuca de cocos.

 

Pofta buna!

Sursă