Panificatie

Fursecuri delicioase cu branza de vaci si stafide sunt incredibil de fragede. Rețeta nu este dificilă, iar rezultatul este excelent

 

 

Fursecuri delicioase cu branza de vaci si stafide sunt incredibil de fragede. Rețeta nu este dificilă, iar rezultatul este excelent

 

Ingrediente:

  • 500 g faina de grau
  • 100 g chefir
  • 10 g zahăr vanilat
  • 200 g zahăr
  • 500 g branza de vaci
  • 100 g stafide
  • 3 oua
  • 5 g  sare
  • 10 g praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri  amidon
  • 150 g zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Adăugați în făină 0,25 linguriță de sare, 5 g de vanilie și praf de copt, amestecați cu telul.

2. Într-un castron mare separat, amestecați uleiul de porumb și 150 g zahăr, apoi turnați chefirul, bateți 2 ouă, amestecați până se omogenizează.

3. Cerneți treptat amestecul de făină în lichid și frământați într-un aluat elastic. Pune-l într-o pungă și pune-l la congelator pentru 20 de minute. Între timp, pregătiți umplutura.

4. Se amestecă brânză de vaci, 2 linguri. acest. zahăr, 5 g vanilie, 0,25 linguriță  sare, amidon și 1 ou. Se amestecă până se omogenizează, apoi se adaugă stafidele.

5. Stropiți suprafața de lucru cu făină (sau folosiți un covor de silicon). Scoateți aluatul din congelator, împărțiți-l în 3 părți.

Întindeți prima parte și puneți o treime din umplutură într-o fâșie la aproximativ 2 cm de marginea mai lungă. Tăiați aluatul rămas, așa cum se arată în fotografie.

Rulați și întăriți aluatul. Pentru frumusețe , puteți peria cusăturile cu ou bătut.

6. Tăiați rulada rezultată în 4–5 părți. Repetați procesul cu celelalte două bucăți de aluat. Transferați fursecurile pe o tavă de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute. Se presară fursecurile coapte cu zahăr pudră.
Sunt sigur că vă vor plăcea aceste prăjituri sfărâmicioase cu brânză de vaci cu stafide.

Poftă bună!

 

Sursă