Panificatie

Fursecuri delicioase și ușoare cu smântână și umplutură delicată de brânză de vaci

 

 

Fursecuri delicioase și ușoare cu smântână și umplutură delicată de brânză de vaci

 

Ingrediente:

Aluat:

  • 100 g unt moale
  • 100 g smantana
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • un praf de vanilină
  • 200g faina
  • 8 g praf de copt

Umplutura:

  • 200 g branza de vaci
  • 1 lingura albus de ou
  • 60 g zahăr pudră
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura amidon de porumb

 Decor:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare: 

1. Aluat: Intr-un bol se pune untul inmuiat, se adauga smantana si se toarna galbenusul de ou.

În continuare, presară zahăr în bol și adaugă un praf de sare și vanilie – amestecă bine cu un tel.

Fursecuri aerisite și ușoare cu smântână, cu umplutură delicată de brânză de vaci - Ideale cu ceai fierbinte!

Fursecuri aerisite și ușoare cu smântână, cu umplutură delicată de brânză de vaci - Ideale cu ceai fierbinte!

2. Apoi, turnați făina și praful de copt în bol în 2 etape – amestecați bine și modelați cu mâna aluatul într-o bilă. Acoperiți vasul și puneți la frigider pentru 15 minute.

Fursecuri aerisite și ușoare cu smântână, cu umplutură delicată de brânză de vaci - Ideale cu ceai fierbinte!

Fursecuri aerisite și ușoare cu smântână, cu umplutură delicată de brânză de vaci - Ideale cu ceai fierbinte!

3. Umplutura: Se pune branza de vaci intr-un alt bol, se toarna albusul, se presara zahar pudra, se adauga faina si amidonul de porumb – se amesteca bine cu o furculita si se transfera intr-o punga de decor cu o spatula.

Fursecuri aerisite și ușoare cu smântână, cu umplutură delicată de brânză de vaci - Ideale cu ceai fierbinte!

Fursecuri aerisite și ușoare cu smântână, cu umplutură delicată de brânză de vaci - Ideale cu ceai fierbinte!

4. Întindeți aluatul rezultat de la frigider cu ajutorul unui sucitor la o grosime de 3-4 mm și folosiți un ciocan pentru a crea un model pentru viitoarele fursecuri pe aluat.

Folosind o roată decorativă, creați cercuri pe aluat și lăsați deoparte marginile rămase ale aluatului. Apoi, folosind mâinile, modelați cercurile în conuri (cum ar fi conurile de înghețată) și umpleți-le cu umplutura pregătită.

Repetați procesul pentru fiecare rundă de aluat.

Fursecuri aerisite și ușoare cu smântână, cu umplutură delicată de brânză de vaci - Ideale cu ceai fierbinte!

Fursecuri aerisite și ușoare cu smântână, cu umplutură delicată de brânză de vaci - Ideale cu ceai fierbinte!

5. Așezați conurile umplute rezultate pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt, îngrijit una lângă alta, cu spații între ele.

Fursecuri aerisite și ușoare cu smântână, cu umplutură delicată de brânză de vaci - Ideale cu ceai fierbinte!

6. Coacem in cuptorul preincalzit 15-20 minute la 180°C pana se rumenesc.

Fursecuri aerisite și ușoare cu smântână, cu umplutură delicată de brânză de vaci - Ideale cu ceai fierbinte!

7. După copt, stropiți-le cu zahăr pudră și serviți-le cu dragoste, gust deosebit și zâmbetul pe buze.

Fursecuri aerisite și ușoare cu smântână, cu umplutură delicată de brânză de vaci - Ideale cu ceai fierbinte!

Fursecuri aerisite și ușoare cu smântână, cu umplutură delicată de brânză de vaci - Ideale cu ceai fierbinte!

 

Poftă bună!

 

 Sursă