Ingrediente:
pentru aluat:
2 gălbenuşuri,
550 gr făină,
100 gr unt,
100 gr zahăr pudră,
150 ml lapte,
coaja şi zeama de la o lămâie,
un pliculet praf de copt,
un pliculet zahăr vanilat,
un praf de sare,
pentru umplutură:
2 albuşuri,
200 gr migdale măcinate,
100 gr zahăr pudră,
coajă de lămâie,
un pliculet zahăr vanilat,
pentru decor:
un pliculet colorant alimentar galben,
100 ml lapte,
300 gr zahăr
Mod de preparare:
Prepararea aluatului
Se mixează untul moale tinut la temperatura camerei cu zaharul vanilat si zahărul pudră, se adaugă gălbenuşurile, laptele si coaja de lămaie.
Făina se amestecă cu praful de copt si se adaugă treptat in compozitie.
Se framantă până aluatul devine omogen, elastic si nu se mai lipeşte de mâini.
Se infasoara aluatul intr-o folie alimentara şi se pune la rece în frigider , pentru circa 1 oră .
Prepararea umpluturii
Albuşurile se mixează pană se spumează ca o bezea, apoi se amestecă cu zaharul pudră , coaja de lămaie şi migdalele măcinate.
Dacă compozitia este prea moale adaugati cativa biscuiţi măcinati.
Asamblarea fursecurilor
Aluatul se intinde pe blatul de lucru înfăinat si se decupează din acesta cercuri cu diametrul de 8 cm. În centrul fiecărui cerc se pune o linguriţă de umplutură , se uneste aluatul de o parte şi de alta, apoi se unesc capetele ca la o bomboană .
Se tapetează cu hartie de copt tava de la aragaz si se aşează fursecurile cu partea îmbinată în jos.
Se coc fursecurile circa 20 de minute în cuptorul încins la 170˚, si după ce se rumenesc se lasă să se răcească.
Într-un bol se amestecă laptele căldut şi colorantul galben. Fursecurile se scufundă rand pe rand în amestecul galben şi apoi se tăvălesc prin zahăr.
Se păstrează la rece circa 2-3 ore apoi se pot servi.
Poftă bună!