Panificatie

Fursecuri sfărâmicioase, fragile, cu cremă delicată și caise – un răsfăț dulce pentru fiecare ocazie

 

 

Prințesa Diana își purta mereu poșeta foarte aproape de piept și inimă. Motivul a emoționat întreaga lume

 

Ingrediente:

Crema:

  • 300 ml lapte + 2 linguri amidon de porumb
  • 700 ml lapte
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura zahar vanilat

Aluat:

  • 300 g faina simpla + 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 100 g zahar pudra
  • 100 ml ulei vegetal
  • 1 ou
  • coaja rasa de lamaie de la 1/2 lamaie

Umplutura:

  • 80 g caise

Alte:

  • făină – pentru prăfuirea unei suprafețe curate
  • zahăr pudră – pentru stropirea finală

 

Mod de preparare:

1. Mai întâi, turnați 300 ml de lapte într-un castron mic și presărați amidonul de porumb – amestecați bine cu un tel pentru a evita cocoloașele.

Pufuri sfărâmicioase, fragile, cu smântână delicată și caise - Ideal cu ceai fierbinte!

Pufuri sfărâmicioase, fragile, cu smântână delicată și caise - Ideal cu ceai fierbinte!

Pufuri sfărâmicioase, fragile, cu smântână delicată și caise - Ideal cu ceai fierbinte!

2. Crema: Se toarna 700 ml lapte intr-o oala mica pe aragaz, se adauga galbenusul de ou, se presara zahar si se condimenteaza cu zahar vanilat.

Amestecam continuu pana cand crema incepe sa fiarba si se ingroasa. După gătit, turnați smântâna într-un bol, acoperiți cu folie și lăsați să se răcească la temperatura camerei.

Transferați apoi crema într-o pungă de decor.

Pufuri sfărâmicioase, fragile, cu smântână delicată și caise - Ideal cu ceai fierbinte!

Pufuri sfărâmicioase, fragile, cu smântână delicată și caise - Ideal cu ceai fierbinte!

Pufuri sfărâmicioase, fragile, cu smântână delicată și caise - Ideal cu ceai fierbinte!

3. Aluat: Se toarnă făina amestecată cu bicarbonat de sodiu în vasul robotului de bucătărie, se stropește cu zahăr pudră, se adaugă ulei vegetal, se bat oul și se condimentează cu coaja de lămâie rasă.

Frământați aluatul, împărțiți-l în 2 părți egale, înveliți în folie și puneți-l la frigider pentru 20 de minute.

Pufuri sfărâmicioase, fragile, cu smântână delicată și caise - Ideal cu ceai fierbinte!

Pufuri sfărâmicioase, fragile, cu smântână delicată și caise - Ideal cu ceai fierbinte!

Pufuri sfărâmicioase, fragile, cu smântână delicată și caise - Ideal cu ceai fierbinte!

4. După 20 de minute, scoateți aluatul din frigider, îndepărtați folia și așezați-o pe o suprafață curată, înfăinată.

Intinde-l cu un sucitor si foloseste un taietor rotund pentru biscuiti pentru a modela aluatul in cercuri, pe care le asezi pe o tava tapetata cu hartie de copt.

 

Pufuri sfărâmicioase, fragile, cu smântână delicată și caise - Ideal cu ceai fierbinte!

5. Apoi, folosind o pungă de decor, întindeți crema în centru, apoi întindeți caisele tăiate mărunt și acoperiți cu a doua bucată de aluat, pe care o dați pe răzătoare (crumble).

Pufuri sfărâmicioase, fragile, cu smântână delicată și caise - Ideal cu ceai fierbinte!
Pufuri sfărâmicioase, fragile, cu smântână delicată și caise - Ideal cu ceai fierbinte!
Pufuri sfărâmicioase, fragile, cu smântână delicată și caise - Ideal cu ceai fierbinte!
6. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute la 200°C căldură sus/jos.

7. După ce am copt prăjiturile sfărâmicioase cu smântână moale și caise, stropiți-le cu zahăr pudră cernut și serviți-le cu drag, gust și bucurie.

Pufuri sfărâmicioase, fragile, cu smântână delicată și caise - Ideal cu ceai fierbinte!

Pufuri sfărâmicioase, fragile, cu smântână delicată și caise - Ideal cu ceai fierbinte!

 

Poftă bună!

 

 Sursă