Placinte si Rulade

Fursecurile Zebră. O rețetă simplă făcută cu aluat moale, in două culori și puține ingrediente, dar gust și efect grozav…

 

 

Prietena i-a spus să aleagă între ea sau cățel. Ca răspuns la această condiție, băiatul a postat un anunț care a făcut-o să se înfurie. Iată ce a scris

 

Ingrediente:

  • 120 g unt moale
  • 100 ml ulei vegetal
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • un praf de vanilie
  • 100 g amidon de porumb
  • 130 g zahăr pudră
  • 300 g faina + 1 lingura faina
  • 1 lingura cacao

 

Mod de preparare:

Coaceți la 180°C (356°F) timp de 15-16 minute. Timpul și temperatura de coacere depind de caracteristicile cuptorului dumneavoastră. Aceasta este procedura detaliată pentru pregătirea  fursecurilor zebra:

Într-un castron adânc, amestecați: unt moale – 120 de grame, ulei vegetal – 100 ml, 1 ou, un praf de sare și o linguriță de zahăr vanilat.

Se amestecă până când toate ingredientele sunt combinate, apoi se adaugă amidon de porumb – 100 de grame și zahăr pudră – 130 de grame.

Se amestecă din nou cu un mixer manual până când amestecul este omogen. Apoi adăugați făina, dar lăsați puțin deoparte și adăugați-o după cum este necesar.

În total veți avea nevoie de aproximativ 300 de grame.

Framantam cu mana pana devine frumos si compact. Aluatul trebuie să fie moale. Împărțiți-l în două părți:

Se adaugă 1 lingură de făină într-o parte, se frământă, se înfășoară într-o pungă și se lasă la frigider pentru o jumătate de oră.

În a doua parte, se adaugă 1 lingură de zahăr pudră, se amestecă până devine maro, se înfășoară într-o pungă și se lasă la frigider pentru o jumătate de oră.

Dupa ce a trecut timpul, luam aluatul alb si il asezam pe hartie de unt (pentru copt) si asezam o alta foaie sau punga deasupra.

Întindeți-o într-o crustă subțire, apoi tăiați cercuri cu o matriță sau un pahar. Repetați procedura cu aluatul maro.

Apoi, pe o farfurie, aranjați alternând cercuri albe și maro, unul peste altul, creând astfel un turn cilindru înalt.

Înfășurați cilindrul colorat într-o pungă și lăsați-l la frigider să se stabilească timp de o oră. Taiati-l apoi in diagonala felii de aproximativ 1 cm grosime. În acest fel veți obține modele unice.

Aranjați fursecurile colorate pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180°C (356°F) timp de 15-16 minute sau reglați timpul de coacere în funcție de cuptorul dumneavoastră. Fursecurile nu trebuie să se întunece la foc.

 

Pofta buna!

 

 Sursa