Ingrediente:
- 120 g unt moale
- 100 ml ulei vegetal
- 1 ou
- un praf de sare
- un praf de vanilie
- 100 g amidon de porumb
- 130 g zahăr pudră
- 300 g faina + 1 lingura faina
- 1 lingura cacao
Mod de preparare:
Coaceți la 180°C (356°F) timp de 15-16 minute. Timpul și temperatura de coacere depind de caracteristicile cuptorului dumneavoastră. Aceasta este procedura detaliată pentru pregătirea fursecurilor zebra:
Într-un castron adânc, amestecați: unt moale – 120 de grame, ulei vegetal – 100 ml, 1 ou, un praf de sare și o linguriță de zahăr vanilat.
Se amestecă până când toate ingredientele sunt combinate, apoi se adaugă amidon de porumb – 100 de grame și zahăr pudră – 130 de grame.
Se amestecă din nou cu un mixer manual până când amestecul este omogen. Apoi adăugați făina, dar lăsați puțin deoparte și adăugați-o după cum este necesar.
În total veți avea nevoie de aproximativ 300 de grame.
Framantam cu mana pana devine frumos si compact. Aluatul trebuie să fie moale. Împărțiți-l în două părți:
Se adaugă 1 lingură de făină într-o parte, se frământă, se înfășoară într-o pungă și se lasă la frigider pentru o jumătate de oră.
În a doua parte, se adaugă 1 lingură de zahăr pudră, se amestecă până devine maro, se înfășoară într-o pungă și se lasă la frigider pentru o jumătate de oră.
Dupa ce a trecut timpul, luam aluatul alb si il asezam pe hartie de unt (pentru copt) si asezam o alta foaie sau punga deasupra.
Întindeți-o într-o crustă subțire, apoi tăiați cercuri cu o matriță sau un pahar. Repetați procedura cu aluatul maro.
Apoi, pe o farfurie, aranjați alternând cercuri albe și maro, unul peste altul, creând astfel un turn cilindru înalt.
Înfășurați cilindrul colorat într-o pungă și lăsați-l la frigider să se stabilească timp de o oră. Taiati-l apoi in diagonala felii de aproximativ 1 cm grosime. În acest fel veți obține modele unice.
Aranjați fursecurile colorate pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180°C (356°F) timp de 15-16 minute sau reglați timpul de coacere în funcție de cuptorul dumneavoastră. Fursecurile nu trebuie să se întunece la foc.
Pofta buna!