Ingrediente:
- 250 g de cartofi,
- 250 g de faina,
- 100 ml de apa calda,
- 20 g de drojdie de bere,
- ½ lingurita cu sare,
- 1 lingura cu zahar,
- coaja de portocala.
Mod de preparare:
Curata cartofii, taie-i cubulete si pune-i la fiert in apa cu un praf de sare. Dupa ce au fiert, scurgei si zdrobeste-i cu o furculita.
Separat, dizolva drojdia in putina apa, zahar si doua linguri cu faina.
Amesteca faina cu cartofii. Adauga un praf de sare, drohdia dospita, coaja de porocala si restul de apa calda.
Framanta pana obtii un aluat mai tare. Acoprea cu un servet si lasa la crescut, la loc cald, 30 de minute.
Intinde foi mai groase si taie rotunduri cu ajutorul unui paharut. Mai lasa putin sa creasca, dupa care rumeneste gogosile in ulei incins.
Dupa ce a crescut bine se intinde aluatul pe planseta (grosimea de cel mult 1 cm), se taie rondele cu un pahar si se prajesc in ulei incins.
Se presara zahar pudra vanilat.
Pofta buna!