Ingrediente:
- 200 ml lapte proaspăt cald
- 250 ml apă caldă
- 10 g drojdie uscată
- 1 lingura zahăr
- 2 ouă
- 3 linguri ulei
- 1 lingura sare
- 650 g faina
- ulei de prajit
Mod de preparare:
Amestecați laptele și apa într-un castron adânc, adăugați drojdia uscată și zahărul, amestecați și lăsați drojdia să se activeze timp de 10 minute.
Într-un castron separat, bate ouăle și amestecă-le cu drojdia activată. Se adauga uleiul si sarea si se amesteca.
Adăugați treptat făina, câte puțin, și amestecați continuu aproximativ 10 minute. Acoperiți aluatul cu o pungă/folie și lăsați-l într-un loc cald să dospească un pic.
Împărțiți aluatul în 4 părți și rulați fiecare într-un dreptunghi plat. Tăiați-o în fâșii subțiri și împărțiți-le în jumătate, așa cum se arată în imaginea de mai jos.
Pune o bucată de aluat peste cealaltă.
Apăsați în mijloc și formați bărcute.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc gogosile pana se rumenesc. 3-5 minute sunt suficiente.
Serviți-le încă calde, presărate generos cu zahăr pudră amestecat cu vanilie.
Sunt foarte delicioase!
Pofta buna!