Clatite si Gogosi

Gogosi delicioase făcute din aluat simplu, care trebuie frământat rapid, aceasta este principala și singura regulă pentru succes. Simple, pufoase și foarte gustoase

 

 

Cele mai pufoase gogoși pe care le-am mâncat vreodată! Gogoși umplute cu cremă de lapte!

 

Ingrediente:

  • 200 ml lapte proaspăt cald
  • 250 ml apă caldă
  • 10 g drojdie uscată
  • 1 lingura zahăr
  • 2 ouă
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura sare
  • 650 g faina
  • ulei de prajit

 

Mod de preparare:

Amestecați laptele și apa într-un castron adânc, adăugați drojdia uscată și zahărul, amestecați și lăsați drojdia să se activeze timp de 10 minute.

Într-un castron separat, bate ouăle și amestecă-le cu drojdia activată. Se adauga uleiul si sarea si se amesteca.

Adăugați treptat făina, câte puțin, și amestecați continuu aproximativ 10 minute. Acoperiți aluatul cu o pungă/folie și lăsați-l într-un loc cald să dospească un pic.

614232b72a480

Împărțiți aluatul în 4 părți și rulați fiecare într-un dreptunghi plat. Tăiați-o în fâșii subțiri și împărțiți-le în jumătate, așa cum se arată în imaginea de mai jos.

614232c86fe4f

Pune o bucată de aluat peste cealaltă.

614232dd05007

Apăsați în mijloc și formați bărcute.

614232edd2a52

Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc gogosile pana se rumenesc. 3-5 minute sunt suficiente.

614232ac05759

Serviți-le încă calde, presărate generos cu zahăr pudră amestecat cu vanilie.

6142332fcc65a 1

Sunt foarte delicioase!

 

Pofta buna!

 

 Sursa