Retete de Mancaruri

Gulas unguresc traditional – O rețetă simplă și rapidă

 

 

 

 

Bucătăria ungurească este colorată, plină de vitalitate, picantă, cu preparate nu tocmai uşoare dar pline de savoare, iar gulaşul unguresc la ceaun este una dintre vedetele culturii culinare din ţara vecină, care a devenit foarte apreciată şi în România.

 

Ingrediente:

  • 0.5 kg Carne de vită
  • 0.5 kg Cartofi
  • 3 Ardei (poate fi roşu, verde sau galben)
  • 3 Roșii
  • Fasole păstăi
  • 1 morcov
  • 1 Rădăcină de pătrunjel
  • 1 Telină mică
  • 1 Ceapa
  • 1 catel Usturoi
  • Ulei
  • sare
  • Boia de ardei

 

Instrucţiuni:

  • Se curăţă şi se taie ceapa – se încălzeşte uleiul într-o tigaie mare , se adaugă ceapa şi  usturoiul tocat şi se călesc.
  • Se taie carnea de vita în cuburi sau în felii şi se pune într-o oală cu boiaua de ardei şi sare, se pune apă şi se fierbe un pic la aburi.
  • Când se evaporă o parte din apă se pune încă aproximativ un litru de apă adăugându-se şi legumele: ardeii, roşiile, morcovul, pătrunjelul şi ţelina. Se fierbe încă odată.
  • Se adaugă cartofi tăiaţi în cuburi şi fasolea (putem să tăiem păstăile în jumătăţi sau să cumpărăm fasolea congelată – gata tăiată) şi se fierbe încă 15 minute până se înmoaie toate ingrediente (dar nu prea mult)
  • Mod de servire:

Ciorba de gulaş se serveşte caldă, cu pâine şi vin roşu sec.

 

Pofta buna !

 

Sursa : bonduelle.ro