Inghetate

Inghetată rapidă si cremoasă de căpsune. O rețetă simplă facuta in casă, naturală, gustul copilăriei

 

 

Inghetată  rapidă si cremoasă de căpsune. Iată o rețetă simplă facuta in casă

 

Cu siguranta aceasta este cea mai buna inghetata de casa pe care ai mancat-o vreodata si se prepara foarte usor. Ai nevoie doar de cateva ingrediente si putina rabdare…atat cat sa stea in congelator.

Eu am pregatit inghetata cu capsuni insa voi puteti folosi orice fructe doriti. Familia mea iubeste inghetata cu capsuni iar reteta aceasta o pregatesc foarte des. Noi nu mai cumparam inghetata din comert si va incurajez si pe voi sa faceti asta.

Laptele condensat este preparat din lapte proaspăt după ce s-a eliminat o mare parte din conținutul de apă al acestuia și i s-a adăugat zahăr. Acesta oferă compoziției de înghețată gust dulce, dar și consistență. Îl poți procura din orice magazin alimentar, însă pentru reușita deplină a înghețatei, optează pentru un lapte condensat de calitate. Dacă ai mai mult timp de petrecut în bucătărie, îl poți prepara singură. Descoperă aici și rețeta pentru laptele condensat, preparată în casă.

Smântâna pentru frișcă este importantă în compoziția de înghețată pentru a-i oferi cremozitate și volum. Și aceasta trebuie să aibă un coeficient mai mare de grăsime. Sucul de lămâie este necesar pentru a împiedica formarea acelor de gheață în timpul congelării înghețatei.

Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru înghețata din căpșuni.

 

  Ingrediente:

  • 500 gr căpșuni proaspete sau congelate
  • 400 gr de lapte condensat îndulcit
  • 400 ml smântână lichidă cu peste 30% grăsime
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1-2 lingurițe cu extract de vanilie – opțional.

 

 Mod de preparare:

Tot ce ai de făcut pentru această rețetă de înghețată este pregătirea căpșunilor și transformarea smântânii lichide într-o frișcă delicată și catifelată. Apoi, amesteci toate ingredientele folosind mai întâi mixerul, apoi o spatulă, pentru a obține o compoziție cremoasă și aerată.

Spală bine căpșunile și îndepărtează codițele, apoi pune-le la scurs într-o sită. Dacă folosești căpșuni congelate, scoate-le într-o sită și lasă-le la decongelat.

După scurgere, pune căpșunile într-un blender și mixează-le până când obții un piure cremos. Trece piureul printr-o sită deasă, dacă dorești să elimini semințele căpșunilor.

Într-un bol mare, amestecă laptele condensat îndulcit și sucul de lămâie. Adaugă piureul de căpșuni și din nou amestecă bine până când se omogenizează compoziția.

Într-un alt bol, bate smântâna lichidă până când devine mai cremoasă și mai voluminoasă. Nu trebuie să fie bătută până când devine fermă. Dacă folosești vanilie, poți să o adaugi acum în smântână și să mai amesteci puțin.

Adaugă smântâna bătută în amestecul de căpșuni și lapte condensat. Folosește o spatulă sau o lingură de lemn și amestecă ușor, cu mișcări de jos în sus, pentru a menține aerul în compoziție.

Acum nu mai rămâne decât să turnați acest amestec într-o caserola din plastic sau din sticlă, să îl întindeți bine și să păstrați la congelator pentru cel puțin 4 ore. Prefer să-l păstrez peste noapte pentru a se intari mult mai bine.

Scoateți înghețata de căpșuni din congelator cu 5 minute înainte de a o servi și lăsați-o să se încălzească puțin, astfel încât să ne formem mai ușor „biluțele” de înghețată.

Poți să servești înghețata de căpșuni cu diverse toppinguri, cum ar fi ciocolată rasă, felii de căpșuni proaspete sau mentă.

 

Poftă bună!

Îngheţată de căpşuni (rețetă)