Înmuierea picioarelor în apă cu usturoi ne poate ajuta cu multe probleme diferite. Usturoiul este foarte popular în multe tratamente la domiciliu. Nu este de mirare, pentru că putem găsi o farmacie întreagă într-un cățel de usturoi. Usturoiul previne și combate infecțiile virale. Protejează împotriva atacurilor de cord și susține digestia. De asemenea, poate ucide paraziții și poate scădea tensiunea arterială. Inhibă dezvoltarea bacteriilor și are proprietăți anti-cancer și anti-fungice. Astăzi, însă, ne interesează ce se întâmplă când începem să ne îmbibăm picioarele în apă cu usturoi. Și aici puteți beneficia de multe avantaje!
Înmuierea picioarelor în apă cu usturoi
Usturoi pentru picior de atlet
Aveți o problemă cu ciuperca piciorului sau a unghiilor? Folosiți efectele antifungice ale usturoiului pentru a combate problema. Amintiți-vă că pentru un litru de apă aveți nevoie de 10 căței de usturoi, care trebuie tăiați felii și puneți într-un castron cu apă călduță. Așteptați 5 minute pentru ca enzimele din usturoi să se scurgă în apă, apoi înmuiați-vă picioarele în el timp de 15 minute. Folosiți acest timp pentru a vă relaxa, urmări serialele preferate sau citiți o carte.
Spălați și uscați picioarele după tratament. Amintiți-vă că un mediu umed promovează creșterea ciupercilor, astfel încât picioarele trebuie întotdeauna bine șterse, de asemenea, în spațiile dintre degetele de la picioare.
Usturoiul pentru problema picioarelor mirositoare
Usturoiul are efect bactericid și, deși nu are o aromă frumoasă, îl putem folosi pentru a combate problema picioarelor transpirate și mirositoare. Cel mai bine este să o faceți seara, până dimineața mirosul de usturoi se va risipi și, prin uciderea oricăror bacterii care erau pe suprafața lor, problema mirosului neplăcut va dispărea. De asemenea, nu uitați să aveți grijă de pantofi, deoarece problema se poate reveni cu ușurință.
Ce trebuie făcut pentru a preveni în mod eficient mirosul piciorului?
1. Spălați-vă picioarele în fiecare dimineață și uscați-le bine
2. Cel mai bine este să folosiți săpun antibacterian
3. Nu uitați să cumpărați șosete permeabile la aer de bună calitate, materialele artificiale cresc transpirația
4. La fel se aplică încălțămintei, acestea ar trebui să respire pentru a asigura o ventilație adecvată
5. Aveți grijă de încălțăminte și îndepărtați mirosul urât de pe ele, de exemplu, turnând bicarbonat de sodiu în ele peste noapte sau punând în pungi de ceai
Usturoiul trebuie să știți
Usturoiul are, de asemenea, multe alte proprietăți valoroase pe care ar trebui să le cunoașteți. Datorită alicinei, care este principala substanță activă din usturoi, are un efect antibiotic foarte bun. De aceea, putem folosi usturoiul în timpul bolii pentru a ne recupera mai repede sau îl putem folosi profilactic pentru a ne crește imunitatea. Trebuie să cunoașteți siropul de usturoi pe care îl făceau bunicile pentru boli. Pregătirea sa este foarte simplă.
Rețetă sirop de usturoi
- 1 cap de usturoi
- 1/2 cana de apa
- 1/2 ceașcă de miere
- 1/4 cană de oțet de mere
Pregătirea
1. Curățați usturoiul și puneți-l în borcan.
2. Se toarnă restul și se închide borcanul.
3. După noapte, siropul este gata de utilizare. Îl depozităm într-un loc răcoros.
4. În caz de boală, beți o linguriță de 1-2 ori pe zi.
5. Ca măsură preventivă, putem adăuga câteva picături în ceai.
Beneficiile consumului de usturoi
1. Reduce tensiunea arterială
2. Reduce riscul de cancer
3. Menține echilibrul microbiologic al intestinelor
4. Întărește imunitatea organismului
5. Are un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular
6. Îmbunătățește funcționarea creierului
7. Acesta ucide bacteriile, ciupercile și virusurile
8. Reduce simptomele sindromului premenstrual și ale menopauzei
9. Scade nivelul lipidelor și colesterolului
10. Îmbunătățește digestia
11. Are efecte anticoagulante și anti-aterosclerotice
12. Stimulează pofta de mâncare
13. Reduce inflamația