Ghimbirul este unul dintre condimentele mele preferate. Si asta nu neaparat pentru gustul lui, cat mai degraba pentru proprietatile sale sanatoase! In fiecare saptamana imi fac rezerve de ghimbir proaspat si incerc sa il consum zilnic sub diferite forme, mai nou si de… bomboane! De ce? Pentru ca astfel pot sa am mereu la indemana o portie de sanatate.
Efectele benefice ale bomboanelor de ghimbir
Bomboanele tari de ghimbir asigura un mijloc foarte convenabil si practic de a calma numeroase simptome, printre care si:
• Ameteala
• Problemele digestive
• Greata matinala
• Durerile musculare
• Inflamatiile
• Glicemia marita
• Problemele de reflux gastroesofagian
• Durerile menstruale
• Colesterolul marit
• Oboseala mentala
Iata si modul in care iti poti prepara acasa propriile bomboane de ghimbir sanatoase si foarte gustoase!
Ingrediente si cantitati:
• 10 curmale moi
• 1/2 lingurita extract de vanilie
• 1/4 lingurita sare de mare fina
• 1 lingura ulei de cocos
• 1 lingura unt de migdale organic
• 5 picaturi de stevia lichida
• 1/2 pahar de nectar
• 1/2 lingurita scortisoara
• 3 linguri de ghimbir proaspat dat pe razatoare
• 6-12 picaturi de ulei esential de ghimbir
• 1 lingura zahar pudra din nuca de cocos (Optional)
Mod de preparare:
• Rastoarna toate ingrediente in robotul de bucatarie si omogenizeaza-le bine la turatie mare.
• Imbraca un castron in folie de plastic si toarna pe fundul recipientului o cantitate mica de compozitie.
• Foloseste o pensula ca sa distribui uniform compozitia peste folie.
• Tine castronul la frigider timp de 1-3 ore.
• Desfa folia de plastic de pe fundul castronului si taie compozitia intarita in formele dorite.
• Inveleste fiecare bomboana in parte in folie alimentara.
Intrucat bomboanele de ghimbir preparate astfel nu contin conservanti, se recomanda sa le depozitezi la frigider ca sa se mentina proaspete mai mult timp.
Bomboanele sunt gata de a fi savurate!
Pofta buna!