Trucul este sa adaugati apa de la cartofi, veti fi placut surprinsi de rezultat.
Ingrediente:
400 ml apa de la cartofii fierti
1 ou
sare dupa gust
10 g drojdie proaspata sau 5 g drojdie uscata
50 ml ulei vegetal
600 g de faina simpla
ulei de prajit
Pentru umplutura:
800 g cartofi fierti
sare, piper negru dupa gust
1 ceapa
Mod de preparare:
Curatati cartofii, taiati-i cubulete si fierbeti pana se inmoaie.
Se toarna 400 ml apa de la cartofi intr-un vas mai mare, se adauga sare, oua, drojdie si se amesteca bine.
Apoi presarati faina, amestecati usor, turnati uleiul si faceti un aluat moale, antiaderent.
Se acopera cu folie alimentara sau prosop de bumbac si se lasa sa creasca timp de 1,5 – 2 ore.
Intre timp, vom pregati umplutura de cartofi.
Se piseaza cartofii fierti, se adauga ceapa prajita, piperul negru si sare dupa gust.
Frecam o cantitate mica de ulei pe blatul de lucru si pe maini.
Impartiti aluatul in aproximativ 8 – 9 bucati identice si formati clatite, pe care le umplem cu amestecul de cartofi pregatit.
Infasuram umplutura intr-un aluat, formam un langos si il prajim pe ambele parti in ulei fierbinte.
Le asezam pe servetele de hartie pentru a scapa de excesul de ulei si putem servi.
Pofta buna!