Retete de Mancaruri

Lasagna de casă – cea mai simplă rețetă pentru o cină superbă în familie!

 

 

 

 

Cu siguranță nu există cineva care să spună că nu-i place lasagna sau care nu a gustat vreodată gustoșenia ingenioasă italiană! Această rețetă simplă, cu foi de lipie este foarte asemănătoare cu rețeta originală de lasagna, dar se face mult mai repede. Nu are rost să mai facem publicitate acestei mâncări absolut delicioase și aromate. Bucurați-i pe cei dragi cu o cină fascinantă, care nu va lăsa pe nimeni indiferent.

 

Ingrediente:

– o foaie de lipie

– 300 g carne tocată

– 1 roșie

– 1 ceapă

– 1/2 pahar de lapte

– 1 lingură de făină

– sare

– cașcaval tare

 

 

Mod de preparare:

1. Carnea tocată trebuie prăjită timp de 3-4 minute. Adăugați în carne ceapa și roșia tocate mărunt. Amestecați ingredientele și adăugați sarea și verdeața tocată mărunt.

2. Amestecați o lingură de făină în lapte. Adăugați sare și fierbeți sosul bechamel.

3. Într-o tavă aranjați lasagna, alternând straturile de lipie și carne tocată cu ceapă și roșii.

4. Turnați peste lasagna sosul bechamel. Treceți cu cuțitul pe marginile interioare ale tăvii, pentru ca sosul să pătrundă peste tot. Presărați lasagna cu cașcaval ras.

5. Coaceți lasagna în cuptorul încălzit până la 180 grade timp de 40 de minute până când lasagna se va rumeni frumos.

 

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul