Ingrediente:
3 buc – dovlecei de marime medie
3 buc – oua
100 g – faina simpla
150 g – sunca
200 g – branza (Eidam, mozzarella, …)
180 g – smantana
sare, piper
ulei vegetal
Mod de preparare:
Tăiați dovleceii în felii subțiri, sărați-i și lăsați-i să stea 30 de minute. Uscați dovlecelul cu un prosop.
Așezați feliile de dovlecel într-o tavă de copt unsă cu ulei de măsline.
Batem ouale cu smantana si faina.
Ungeți feliile de dovlecel cu un ou bătut, stropiți cu brânză rasă, aranjați feliile de șuncă și repetați din nou procedeul – dovlecel, ou, brânză, șuncă.
Deasupra ar trebui să fie felii de dovlecel, pe care le stropim cu brânză
Coacem in cuptorul preincalzit la o temperatura de 200 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
Dacă vă este teamă că blatul se va arde, acoperiți vasul cu folie pentru primele 15 minute de coacere.
Poftă bună!