Cu siguranță nu ați preparat astfel de conserve pentru iarnă. Vă prezentăm o rețetă incredibilă de ardei în sos de muștar, o gustare deosebită pentru iarnă. Ardeii se prepară foarte ușor, sunt delicioși, foarte apetisanți și cu un gust extraordinar. Încercați neapărat această rețetă și savurați ardeii cu cartofi sau bucate din carne.
Ingrediente:
10 bucăți | Ardei gogoșari |
200 g | Muștar |
150 ml | Apă |
70 ml | Oțet de 9% |
2 linguri | Zahăr |
1 lingură | Sare |
5 bucăți | Ienibahar |
2 bucăți | Frunză de dafin |
150 ml | Ulei rafinat |
Mod de preparare:
- Tăiați ardeii în jumătate, înlăturați cotorul și îi tăiați în fâșii subțiri.
- Într-o cratiță de mărime medie turnați apa, adăugați oțetul, zahărul, sarea, boabele de ienibahar și frunzele de dafin. Amestecați și aduceți la punctul de fierbere.
- Adăugați fâșiile de ardei în porții și-i fierbeți pentru 10-15 minute sub capac, amestecând periodic. Apoi scoateți ardeii într-un bol mare și fierbeți treptat până finisați toți ardeii.
- Într-un bol, amestecați uleiul cu muștarul și adăugați peste ardeii fierți și amestecați bine.
- Puneți ardeii în borcane sterile, acoperiți cu capac și le lăsați la răcit la temperatura camerei. Apoi păstrați borcanele în frigider.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!
Sursa