Cotletele sunt o modalitate simplă și necomplicată de a pregăti cina pentru întreaga familie sau doar pentru tine. Cu toate acestea, acest fel de mâncare, tipic pentru majoritatea oamenilor, nu devine plictisitor pe o perioadă lungă de timp. Garnitura și ingredientele suplimentare adăugate la cotlet îl influențează probabil.
Totodată, produsul din carne poate fi diversificat prin adăugarea de boia, orez, ceapă și alte ingrediente. Unii fac chiar și cotlet cu hrișcă și gris.
Să vorbim despre rețeta de cotlet cu legume prăjite.
Ingrediente:
- Ulei vegetal – 30 ml;
- Ceapa – 1 buc.;
- Morcovi – 1 buc.;
- Varză – 250 g;
- carne tocată – 350 g;
- Sare – ½ linguriță.
Ingrediente pentru prajit:
- Ulei vegetal -30 ml;
- Ceapa – 1 buc.;
- Morcovi – 1 buc.;
- Ardei gras – 0,5 buc.;
- roșii – 2 buc.;
- Usturoi – 2 catei.
Mod de preparare:
Tăiați ceapa în cuburi mici și dați morcovii prin răzătoare. Într-o tigaie, prăjiți ușor ceapa cu ulei vegetal.
Adăugați morcovi la ceapă și prăjiți câteva minute.
Maruntiți varza, adăugați la amestecul de morcovi și ceapă, amestecați. Sarați amestecul de varză și puneți-l într-un recipient adânc. Adăugați carnea tocată și condimentele la amestecul de varză și amestecați.
Împărțiți amestecul în 6 părți și formați cotlet.
Într-o tigaie cu ulei vegetal, prăjiți cotletele pe toate părțile la foc mediu.
Din nou, tocați mărunt ceapa și dați morcovii prin răzătoare, prăjiți în ulei din cotlet. Scoateți interiorul ardeiului gras și tăiați în fâșii mici.
Asezati paiele in tava cu legumele si treceti cateii de usturoi printr-o presa. Tăiați roșia cubulețe mici și măcinați în blender.
Se pune pasta de tomate în amestecul de legume, se adaugă sare și piper și se amestecă ingredientele. Puneți amestecul într-o tavă de copt.
Puneți cotleturile pe grătar și acoperiți cu folie.
Coaceți cotleturile la cuptor pentru 30-40 de minute la 180 de grade.
Rezultatul este cotlet prăjit suculent.
Se pot servi cu piure de cartofi, cereale si paste.
Pofta buna!