Pizza si Paste

Macaroane cu nuca. Ca la bunica

 

 

 

 

Am aliniat cam 200 grame de paste (se pot folosi orice fel de forme) cu 50 grame de nuca macinata, o bucatica de unt (de peste 80 % grasime), zahar brun dupa ochi + gust si-un praf de scortisoara. Untul se poate inlocui desi nu recomand in nici un caz margarina dar pentru cei care tin post, cel mai eficient si healthy-like este eliminatul din reteta.

Pastele le-am fiert dupa metoda mea adica la foc mic-mediu pana sunt aproape fierte, apoi acoperite cu un capac si focul stins pana sunt crescute si gustoase. Nuca la randul ei se da la cuptor imediat dupa decojire, cam 15-20 minute, depinzand de cat de vechi/verzi sunt, iar odata racite, se „masinaresc” dupa disponibilitatile tehnologice, poate fi blender, masina de tocat sau ciocan .

Odata pastele scurse bine, se amesteca intr-un bol toate ingredietele potrivind cantitatile de zahar sau condimente, daca este cazul.

Reteta  se poate adapta dupa pretentii: nucsoara, cuisoare, poate chiar un pic de anason stelat, vanilie, rom sau alt troscau aromat, coaja rasa de portocala sau mandarina, poate fi mai apoasa folosind apa in care au fiert pastele sau mai scazuta, rumenita in cuptor .  Fierbem pastele in apa cu sare. Le lasam la scurs si le adaugam intr-un castron.

Adaugam zahar,nuca si coaja de lamaie. Amestecam bine iar pentru mai multa aroma mai putem adauga vanilie sau scortisoara, in functie de preferinte.

 

Pofta buna!

 

Sursa:   RookieFood(ie)