Ingrediente:
600 g dovlecei,
2 căței de usturoi,
1 fir de ceapă verde sau ½ ceapă veche,
sare, piper,
2 linguri de maioneză de casă,
1 ardei gras (de preferat roșu)
verdeață tocată, mărar
Mod de preparare:
Dovleceii se pregătesc pe baie de abur sau se fierb al dente în apă cu sare. Se lasă să se scurgă aproximativ 30 de minute. Tăiați dovlecii cubulețe de 2-3 cm. Îi puteți curăța de coajă sau nu, după cum preferați.
Se pun dovleceii într-un castron. Se încorporează 2 linguri de maioneză (sau una de maioneză și una de iaurt grecesc), piper, sare, usturoiul zdrobit şi tăiați ceapa cubulețe, la fel și ardeiul gras, dupa gust.
Se amestecă uşor. Se potriveşte de sare şi piper.
Se acoperă castronul cu folie alimentară și se dă la frigider măcar 1-2 ore. Se serveşte după ce s-a răcit şi s-au asezat aromele. La final presarăm mărarul tocat.
Pe lângă mărar, puteți adăuga puțin cimbru sau nucșoară pentru a îmbogăți aromele.
Pofta buna!