Preparate fara carne

Mâncărică din ciuperci, gustoasă și aromată, cea mai bună alternativă la carne în perioada de post!

 

 

Mâncărică din ciuperci, gustoasă și aromată, cea mai bună alternativă la carne în perioada de post!

 

Este o bună alternativă la felurile de mâncare din carne, fiind foarte sățios și nutritiv. Gulașul din ciuperci se prepară simplu și foarte rapid. Bucurați-i pe cei dragi cu o cină delicioasă.

 

Ingrediente:

– 500 g de ciuperci champignon

– 2 cepe

– 3 linguri de ulei vegetal

– 1 lingură de făină

-1 lingură de ketchup

– sare

– usturoi

– condimente

– piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

1. Spălați ciupercile și fierbeți-le într-o cratiță cu apă și puțină sare. Strecurați-le.

2. Lăsați-le puțin să se răcească, apoi tăiați-le.

3. Curățați, spălați și tocați mărunt ceapa.

4. Puneți o tigaie pe foc și turnați în aceasta ulei.

5. Prăjiți ciupercile cu ceapa, la foc moderat. Amestecați periodic.

6. Curățați și presați usturoiul.

7. Adăugați la ciuperci usturoiul și condimentele preferate. Prăjiți înăbușit timp de 10 minute, până sunt gata.

8. Presărați ciupercile cu făină și adăugați ketchup-ul. La dorință, puteți turna puțină apă.

9. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Prăjiți înăbușit încă timp de câteva minute.

10. Serviți gulașul fierbinte, cu o salată de legume sau piure de cartofi.

 

Poftă bună!

 

 Sursă