Creme si Budinci

Marmeladă de casă din fructe de pădure – Un deliciu rapid de preparat, minunat colorat pe masa familiei

 

 

Marmeladă de casă din fructe de pădure – Un deliciu rapid de preparat, minunat colorat pe masa familiei

 

O rețetă de marmeladă de fructe de pădure de casă , în care gelatina înlocuiește un ingredient care este mai util în proprietățile sale – agar-agar.

Algele din care se obține agar-agar conțin iod, calciu și fier, de care organismul are nevoie. Vă sfătuim să acordați atenție acestui produs și pe viitor să înlocuiți complet gelatina cu care ne-am obișnuit.

Sa aruncam o privire la unul dintre cele mai populare ingrediente sanatoase folosite in deserturile din toata lumea, numit agar-agar.

Denumit uneori „agar” pe scurt, este un aditiv vegan, fara lactate, folosit ca agent de gelifiere (in loc de gelatina), pentru a ingrosa mancarurile dulci sau sarat.

 

Ingrediente:

Zmeură 300 g sau fructe de padure
Apă 300 ml
Agar-agar 7 g
Zahăr

fulgi de cocos pt tavalit

 

Mod de preparare:

Turnați apă la temperatura camerei într-un bol, adăugați agar-agar, amestecați și lăsați deoparte. Lăsați agar-agar să se umfle.

marmeladă de casă

Mixeaza fructele de pădure până la omogenizare. Daca ai ales fructe de padure cu seminte si te deranjeaza, dai amestecul printr-o sita.

Dacă alegeți fructe de pădure congelate, lăsați-le să se dezghețe mai întâi, nu scurgeți lichidul.

marmeladă de casă

marmeladă de zmeură

Adăugați zahăr în masa de fructe de pădure și amestecați bine.

marmeladă de zmeură de casă

Turnați agar-agar umflat în tigaie, aduceți amestecul la fierbere la foc mic, amestecând continuu.

Fierbeți amestecul timp de 2 minute, apoi adăugați fructele de pădure pregătite cu zahăr.

Se mai fierbe amestecul pentru câteva minute, amestecând continuu.

Apoi se ia amestecul de pe foc, se lasa sa stea 2 minute, amestecand din cand in cand pana cand masa ramane omogena.

Luați o matriță care vi se potrivește și acoperiți-o cu folie alimentară. Puteți lua o matriță de silicon, atunci nu va fi nevoie de folie.

Umpleți forma cu amestecul de fructe de pădure. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se da la frigider pana se intareste complet.

marmeladă de agar-agar de casă

Scoateți marmelada din formă și tăiați-o cubulețe. Puteți lăsa vasul așa cum este, sau puteți rula bucățile de marmeladă în zahăr sau fulgi de cocos.

piure de fructe

piure de zmeura

Acest fel de mâncare neobișnuit și frumos vă va decora masa de sărbători!

 

Pofta buna!

 

Sursa