Panificatie

Melci deliciosi si fragezi de Pizza cu cremă de brânză si legume, un răsfăț rapid și plin de aromă

 

 

Melci deliciosi si fragezi de Pizza cu cremă de brânză si legume, un răsfăț rapid și plin de aromă

 

Ingrediente:

Bază:

  • 1 pachet de foietaj proaspăt (275 g)

Umplutura:

  • 1 lingura ulei de masline (pentru prajit)
  • 1 ceapa rosie medie (tocata fin)
  • 1/2 ardei gras galben (tocat fin)
  • 1/2 ardei rosu (tocat marunt)
  • 1/2 ardei verde (tocat fin)
  • sare (dupa gust)
  • piper negru macinat (dupa gust)
  • 100 g cremă de brânză (de exemplu, Philadelphia, Mascarpone, Ricotta)
  • 1 ou (pentru periaj)

Mod de preparare:

1. Prepararea aluatului:

Pregătiți aluat foietaj proaspăt.

Melci fragezi cu umplutură de legume și cremă de brânză

2. Prepararea umpluturii de legume:

Se toarnă ceapa roșie tocată mărunt într-o tigaie cu ulei de măsline puțin încălzit și se prăjește până devine aurie.

Se adauga apoi ardei colorati tocati marunt – galben, rosu si verde.

Se condimentează amestecul cu sare și piper negru proaspăt măcinat.

Se prăjesc la foc mic până când legumele se înmoaie și capătă o culoare frumoasă.

Melci fragezi cu umplutură de legume și cremă de brânză

Melci fragezi cu umplutură de legume și cremă de brânză

Melci fragezi cu umplutură de legume și cremă de brânză

3. Adăugarea cremă de brânză:

Odată ce legumele sunt gata, transferați-le într-un bol și adăugați cremă de brânză (ex: Philadelphia, Mascarpone, Ricotta).

Se amestecă bine până când toate ingredientele se combină într-o umplutură moale și netedă.

Melci fragezi cu umplutură de legume și cremă de brânză

Melci fragezi cu umplutură de legume și cremă de brânză

4. Modelarea melcilor:

Puneți umplutura pe aluatul de foietaj pregătit și întindeți-o frumos.

Cu un sucitor sau o spatulă, tăiați aluatul în fâșii uniforme.

Apoi rulați cu atenție aceste benzi din ambele părți în formă de inimă, creând melci frumoși.

Asigurați-vă că amestecul rămâne înăuntru când rulați.

Melci fragezi cu umplutură de legume și cremă de brânză

Melci fragezi cu umplutură de legume și cremă de brânză

Melci fragezi cu umplutură de legume și cremă de brânză

5. Pregătire pentru coacere:

Asezati melcii finiti pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Lăsați suficiente spații între ele, astfel încât să aibă loc să se extindă.

Ungeți-le cu un ou bătut, care le va da o frumoasă culoare aurie în timpul coacerii.

Melci fragezi cu umplutură de legume și cremă de brânză

Melci fragezi cu umplutură de legume și cremă de brânză

6. Coacerea:

Preîncălziți cuptorul la 200°C.

Coaceți melcii timp de 30 de minute sau până când sunt frumos aurii și crocanți.

7. Administrare:

După ce s-au copt, lăsați-le să se răcească puțin.

Sfat pentru îmbunătățire:

Adăugați deasupra brânză rasă grosier înainte de coacere.

În loc de cremă de brânză, puteți folosi smântână din plante sau brânză de vaci aromată.

Pentru o versiune mai iute, încercați să adăugați ardei iute tocat.

Melci fragezi cu umplutură de legume și cremă de brânză

 

Poftă bună!

 

 Sursă