Placinte si Rulade

Melci din aluat foietaj cu bacon și cartofi – sunt foarte gustoși și ușor de preparat

 

 

Melci din aluat foietaj cu bacon și cartofi – sunt foarte gustoși și ușor de preparat

 

Am decis sa pregatesc repede, ceva gustos, asa ca am facut melci din aluat foietaj cu bacon si cartofi. Au iesit deliciosi. Incearca-i si tu!

 

Ingrediente:

  • 1 aluat foietaj (dezghetat)
  • 3 felii mai mari de bacon
  • 2 cartofi
  • 50 gr cascaval feliat
  • Sare

 

Mod de preparare:

Pentru inceput curatam cartofii de coaja, ii spalam bine si ii dam pe razatoare. Presaram sare peste ei si-i lasam deoaparte pentru cateva minute. Indepartam apoi excesul de apa.

Intindem aluatul foietaj pe care l-am dezghetat din timp si punem cartofii rasi deasupra. Adaugam apoi feliile de bacon si feliile de cascaval. Rulam aluatul, il invelim intr-o folie alimentara si-l punem la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Scoatem apoi rulada de foietaj din frigider si o taiem in felii, astfel incat sa obtinem melcii. Asezam melcii cu cartofi, sunca si cascaval intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si presarata cu faina.

Ii coacem timp de 15-20 de minute la o temperatura de 170 grade. Durata de coacere poate varia de la un cuptor la altul, asa ca ar fi bine sa verificam din cand in cand aluatul, pentru a nu se arde.

Putem pregati acesti melci deliciosi atat pentru o cina in familie, cat si pentru o masa festiva. Sunt usor de facut si au un gust deosebit.

Daca ti-a placut reteta noastra, iti recomand sa o impartasesti si cu prietenii tai. Cu siguranta vor dori si ei sa o incerce, pentru ca nu este deloc complicata.

 

Pofta buna!

 

 Sursa