Am decis sa pregatesc repede, ceva gustos, asa ca am facut melci din aluat foietaj cu bacon si cartofi. Au iesit deliciosi. Incearca-i si tu!
Ingrediente:
- 1 aluat foietaj (dezghetat)
- 3 felii mai mari de bacon
- 2 cartofi
- 50 gr cascaval feliat
- Sare
Mod de preparare:
Pentru inceput curatam cartofii de coaja, ii spalam bine si ii dam pe razatoare. Presaram sare peste ei si-i lasam deoaparte pentru cateva minute. Indepartam apoi excesul de apa.
Intindem aluatul foietaj pe care l-am dezghetat din timp si punem cartofii rasi deasupra. Adaugam apoi feliile de bacon si feliile de cascaval. Rulam aluatul, il invelim intr-o folie alimentara si-l punem la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
Scoatem apoi rulada de foietaj din frigider si o taiem in felii, astfel incat sa obtinem melcii. Asezam melcii cu cartofi, sunca si cascaval intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si presarata cu faina.
Ii coacem timp de 15-20 de minute la o temperatura de 170 grade. Durata de coacere poate varia de la un cuptor la altul, asa ca ar fi bine sa verificam din cand in cand aluatul, pentru a nu se arde.
Putem pregati acesti melci deliciosi atat pentru o cina in familie, cat si pentru o masa festiva. Sunt usor de facut si au un gust deosebit.
Daca ti-a placut reteta noastra, iti recomand sa o impartasesti si cu prietenii tai. Cu siguranta vor dori si ei sa o incerce, pentru ca nu este deloc complicata.
Pofta buna!