Dacă doriți un mic dejun delicios, copios și aspectuos, atunci încercați neapărat această rețetă. Acest dejun cu ouă, roșii și cașcaval e ușor de preparat și ai toate șansele să ai deja toate ingredientele în frigider. Dacă vă doriți doriți să începeți ziua cu un răsfățat plin de aromele din orientul mijlociu, atunci această rețetă este tocmai ce căutați.
Ingrediente:
2 bucăți | Roșii |
4 bucăți | Ouă |
7 Felii | Cașcaval |
2 bucăți | Ardei iuți |
1/2 linguriță | Sare |
1/2 linguriță | Boia de ardei dulce |
1/2 linguriță | Cimbru uscat |
1 bucată | Cățel de usturoi |
20 g | Unt |
Mod de preparare:
- Tăiați roșiile în felii cu grosimea de circa 0.5 cm. Puneți untul la topit în tigaia înfierbântată, adăugați usturoiul tocat, cimbru, boia de ardei dulce și amestecați.
- Presărați puțină sare și aranjați pe toată suprafața feliile de roșii și ardeii iuți tăiați fâșii. Lăsați 1 minut la foc mic, apoi întoarceți roșiile pe cealaltă parte.
- Puneți câte o felie de cașcaval și spargeți ouăle printre feliile de roșii. Gătiți până se albește și înfigeți cu lingura în gălbenușuri și le spargeți puțin. Gătiți la foc mic până oul este gata.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!