Mici produse de patiserie pentru diferite ocazii…Toți invitații au fost încântați și au cerut rețeta…
Ingrediente:
Aluat:
1 lingurita drojdie uscata 3 g
1,5 cani apa calduta 300 ml
4 cani faina 450 g
1 lingurita sare 6 g
Pentru uns:
200 g unt
1 galbenus de ou + lingurita ulei (sau maioneza slaba)
Umplutura la alegere
Mod de preparare:
1. Frământați un aluat moale din ingredientele enumerate.
Cand devine compact, o rasturnam pe o suprafata tapata cu faina si se framanta 10 minute pana devine elastica.
Se acopera si se lasa 20 de minute.
2. Apoi împărțiți-l în 4 părți, modelați bile, acoperiți-le și lăsați-le să se odihnească 15 minute.
3. Pe o suprafață înfăinată, întindeți o crustă și întindeți toată suprafața cu unt înmuiat.
4. Îndoiți dintr-o parte, apoi cealaltă parte pentru a face un dreptunghi îngust. Ungeți partea de sus cu unt, apoi continuați să pliați de jos și de sus pentru a forma un pătrat.
Se lasa acoperit la frigider.
5. Deschideți a doua foaie, întindeți-o cu unt și puneți prima îndoită în mijloc.
6. Îndoiți dintr-o parte, apoi cealaltă, ungeți cu unt, apoi pliați de sus în jos, din nou pentru a face un pătrat. Înfășurați într-o pungă și lăsați la frigider 25 de minute.
Repetați procedura cu cele două rămase.
7. Întindeți aluatul răcit într-un pătrat mare, apoi tăiați-l în pătrate late de trei degete. Pune o umplutură la alegere în fiecare pătrat și închide-o.
8. Aranjați saleurile învelite pe o foaie de copt , ungeți blatul cu gălbenuș de ou și coaceți în cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 30-35 de minute.
Ingrediente:
Aluat:
1 lingurita drojdie uscata 3 g
1,5 cani apa calduta 300 ml
4 cani faina 450 g
1 lingurita sare 6 g
Pentru uns:
200 g unt
1 galbenus de ou + lingurita ulei (sau maioneza slaba)
Umplutura la alegere
Mod de preparare:
1. Frământați un aluat moale din ingredientele enumerate.
Cand devine compact, o rasturnam pe o suprafata tapata cu faina si se framanta 10 minute pana devine elastica.
Se acopera si se lasa 20 de minute.
2. Apoi împărțiți-l în 4 părți, modelați bile, acoperiți-le și lăsați-le să se odihnească 15 minute.
3. Pe o suprafață înfăinată, întindeți o crustă și întindeți toată suprafața cu unt înmuiat.
4. Îndoiți dintr-o parte, apoi cealaltă parte pentru a face un dreptunghi îngust. Ungeți partea de sus cu unt, apoi continuați să pliați de jos și de sus pentru a forma un pătrat.
Se lasa acoperit la frigider.
5. Deschideți a doua foaie, întindeți-o cu unt și puneți prima îndoită în mijloc.
6. Îndoiți dintr-o parte, apoi cealaltă, ungeți cu unt, apoi pliați de sus în jos, din nou pentru a face un pătrat. Înfășurați într-o pungă și lăsați la frigider 25 de minute.
Repetați procedura cu cele două rămase.
7. Întindeți aluatul răcit într-un pătrat mare, apoi tăiați-l în pătrate late de trei degete. Pune o umplutură la alegere în fiecare pătrat și închide-o.
8. Aranjați saleurile învelite pe o foaie de copt , ungeți blatul cu gălbenuș de ou și coaceți în cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 30-35 de minute.
Pofta buna!
Sursa