Ingrediente:
3 oua
500 gr faina
1 ceasca mica de lapte 150 ml
1-2 linguri unt
2-3 linguri de smantana
1 lingura zahar
1 lingurita bicarbonat de sodiu
coaja de lamaie, esenta de vanilie
Mod de preparare:
In fiecare regiune a tarii, acestea poarta denumiri diferite, din aceasta reteta de minciunele iese un aluat fraged din care ies cele mai pufoase minciunele. Bunica nu adauga esenta de vanilie, dar pentru un gust fin ne-am obisnuit sa-l folosim.
1. Mixam ouăle spumă. Adaugam untul topit şi zahărul, coaja de lămâie si laptele.
2. Urmeaza sa adaugam faina. În făină se face un „cuib” cu lingura, unde se pune o linguriţă de bicarbonat de sodiu care se stinge cu zeamă de lămâie sau o linguriţă de oţet.
3. Amestecă aluatul până este numai bun de întins.
4. întinde o foaie subţire pe care o tai cu un cuţit şi faci formele de minciunele.
Forma minciunelelor se face foarte simplu. Dupa ce ai taiat aluatul oblic, fa o gaura in mijlocul fiecarui „romb” obtinut si ia o extremitate pe care sa o introduci, pe dedesupt in cerculet si o tragi in sus si vei obtine acest rezultat frumos, ca o fundita
5. Prajeste cate 3-4 bucati (astfel încât să rămână loc între ele) în ulei încins.
6.Scoate-le intr-o strecuratoare şi pudrează-le cu zahăr.
Pofta buna!
Sursa: tuli.ro