De multe ori când mi se face poftă de ceva dulce pregătesc o tavă de mini rulade cu ciocolată. Acest desert este foarte delicios și ușor de preparat, deci nu trebuie să stau prea mult timp în bucătărie pentru a-l pregăti.
Ingrediente:
- 2 pachete de biscuiți simpli
- 1 litru lapte,
- 1 pahar zahăr
- 1 cană făină,
- 1 lingură unt
- 2.5 linguri cacao,
- 80 gr ciocolată cu lapte
- 1 pachet zahăr vanilat
pentru frișcă:
- 1 pahar cu lapte
- 2 plicuri praf de frișcă
Mod de preparare:
Punem biscuiții în bolul unui blender pentru a-i fărămița, apoi îi întindem într-o tavă mare de copt. Aplatizăm cu ajutorul unei spatule și începem să pregătim crema de ciocolată.
Turnăm un litru de apă într-o cratiță, apoi adăugăm 1 cană de zahăr, 1 cană de făină, 2.5 linguri de cacao și o lingură de unt. Punem cratița pe aragaz și amestecăm continuu.
După ce obținem o budincă groasă, adăugăm un plic de zahăr vanilat și 80 de grame de ciocolată, ruptă în bucățele. Amestecăm bine pentru a topi ciocolata.
Turnăm apoi budinca fierbinte peste biscuiții din tavă și o întindem uniform cu ajutorul unei spatule. Punem tava la frigider peste noapte pentru ca budinca să aibă suficient timp să se întărească.
A doua zi, amestecăm praful de frișcă cu laptele până obținem o frișcă fermă. Întindem frișca peste budinca de ciocolată, apoi tăiem în două blatul de biscuiți cu cremă și frișcă.
Tăiem din nou blatul, astfel încât să obținem mai multe bucăți. Rulăm apoi aluatul de biscuiți cu cremă pentru a forma mini ruladele. Înainte de servire, putem presăra fistic peste mini rulade.
Poftă bună!