Panificatie

Moale pe dinăuntru, cu o crustă subțire crocantă la exterior și o aromă irezistibilă… Covrigei cu susan

 

 

Moale pe dinăuntru, cu o crustă subțire crocantă la exterior și o aromă irezistibilă… Covrigei cu susan

Ingrediente:

125 g unt topit/margarină
50 ml ulei
1 ou
1 lingură iaurt/smântână
1 lingură zahăr pudră
1 linguriță mahlep (condiment cu aromă de migdale și cireșe)
1 linguriță de praf de copt
1 linguriță de sare
3 căni de făină (200 ml fiecare)

Pentru scufundare și rulare:
100 ml apă
30 ml melasă
1 cană semințe de susan prăjite

Mod de preparare:

1. Puneți ingredientele enumerate, cu excepția făinii, într-un bol și amestecați.

Adăugați treptat făina și frământați un aluat moale, care nu se lipește de mâini.

2. Rupeți bucăți de aluat de mărimea unei nuci, faceți rulouri lungi și subțiri și aduceți capetele împreună pentru a forma o formă de inel.

 

3. Apoi dizolvați melasa în apă și turnați semințele de susan prăjite într-un alt vas.

4. Scufundați covrigii mai întâi în apa de melasă, apoi în semințele de susan, și aranjați-i pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

5. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute.

Pofta buna!

 

 Sursa