Muschiu de porc cu ciuperci in sos de branza gorgonzola
Ingrediente:
- 800 g muschi de porc
- 350 g ciuperci tocate
- 150 g brânză gorgonzola
- 500 ml de smântână de gătit
- 100 ml vin alb
- 3-4 catei de usturoi
pentru marinata:
- 1 lingură muștar indian
- 1 lingură muștar mexican sau francez
- 2 lingurite maghiran uscat
- 0,5 lingurite de cimbru
- 4 catei de usturoi
- 4 linguri de ulei
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare:
- Zdrobiți usturoiul, adăugați celelalte ingrediente în marinadă și amestecați totul bine.
- Tăiați mușchiul de porc în felii și mângâiați-le ușor cu degetele. Apoi ungeți carnea cu marinada.
- Prăjiți feliile de carne pe ambele părți în untură. Scoateți carnea din tigaie și prăjiți ciupercile în aceeași tigaie și untură până când apa se evaporă.
- Se toarnă smântâna și vinul într-o altă tigaie, se adaugă usturoiul tocat și brânza. Se amestecă până se topește brânza, apoi se adaugă ciupercile prăjite.
- Apoi adăugați feliile de carne prăjite în sos și gătiți totul împreună până se îngroașă sosul. Se condimentează cu piper și sare.
Pofta buna!