Înghețata este un desert care este iubit în toată lumea. Fiecare țară are propriile sale rețete și tradiții unice asociate cu această delicatesă. În Franța, de exemplu, înghețata este adesea servită ca desert după felul principal. Inghetata frantuzeasca se distinge prin gusturi si arome rafinate, cum ar fi fistic, caramel, pralina si altele.
Italia este renumită pentru gelato – înghețată moale, care este făcută din ingrediente naturale și are o textură cremoasă. Gelato-ul poate fi cu fructe, ciocolată, vanilie sau alte arome neobișnuite.
În Japonia, înghețata este adesea servită în forme neobișnuite, cum ar fi un cornet de înghețată în formă de pește sau înghețată în formă de floare de cireș. Înghețata japoneză poate veni și în arome neobișnuite, cum ar fi matcha (ceai verde) sau wasabi.
Să pregătim pentru toată lumea o înghețată mai familiară cu piersici și zmeură.
Inghetata de piersici
Ingrediente:
piersici conservate – 400 g;
gălbenușuri de ou – 2 buc.;
zahăr – 50 g;
amidon de porumb – 40 g;
suc de 1 lămâie;
lapte condensat – 70 g;
brânză ricotta – 70 g;
frisca – 200 ml.
Mod de preparare:
Scurgeți excesul de lichid din piersici și tăiați-le în cuburi mici. Amesteca piersicile si sucul cu un blender de imersie pana se omogenizeaza.
Adăugați gălbenușurile în amestec și amestecați bine. Turnați mai întâi zahărul în piureul de piersici, apoi amidonul, continuați să amestecați.
Gatiti amestecul de piersici intr-o cratita la foc mediu pana se ingroasa. Apoi, transferați amestecul într-un bol și acoperiți cu folie alimentară, așteptând să se răcească.
În acest moment, amestecați sucul de lămâie cu laptele condensat într-un castron separat. Adăugați ricotta în amestec și amestecați.
Bateți masa rezultată cu smântână până se formează vârfuri pufoase, stabile. Separat, batem piureul de piersici si adaugam treptat amestecul cremos.
Se amestecă piureul și amestecul de smântână și se pune într-un recipient adânc. Lăsați amestecul la congelator timp de 2 ore.
Rezultatul este o înghețată moale și cremoasă de piersici. Fara coloranti sau conservanti, naturala si gustoasa.
Inghetata de zmeura
Ingrediente:
suc de lamaie – 120 ml;
zmeură – 200 g;
zahăr – 50 g;
agar-agar – 5 g; (poate fi înlocuit cu gelatină)
lapte condensat – 100 g;
brânză ricotta – 150 g;
smântână – 250 ml;
biscuiti- 100 g.
Mod de preparare:
Turnați 60 ml de suc de lămâie într-o cratiță, combinați cu zmeura și zahărul. Se toarnă amestecul de agar-agar în amestec și se fierbe la foc mediu până se îngroașă.
Transferați amestecul într-un recipient separat și lăsați să se răcească sub folie alimentară. Bateți sucul de lămâie rămas cu laptele condensat. Se zdrobește ricotta separat și se adaugă laptele condensat și sucul la amestec.
Se toarnă smântâna în amestecul de brânză, lapte condensat și suc, se bat până se formează vârfuri pufoase, stabile. Adăugați piure de zmeură la amestec și amestecați.
Așezăm fursecurile pe mai multe rânduri și le fixăm cu o formă de patiserie. Puneți viitoarea înghețată pe stratul de fursecuri.
Stratul poate fi uns cu piureul de zmeură rămas și acoperit cu fursecuri. Se lasa inghetata la frigider 2 ore si apoi se scoate matrita.
Drept urmare, avem mai multe arome de înghețată naturală. Analogul cumpărat din magazin nu este cu siguranță comparabil cu acesta.
Pofta buna!