Ingrediente :
- 400 g biscuiti simpli
- 400 g late condensat
- 200 g nuca de cocos
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 2 foi de napolitana
- 400 g cacao
- 120 ml apa
- 15 ml esenta de rom
Mod de preparare:
-
Amestecam laptele condensat cu nuca de cocos dupa care maruntim foile de napolitana si le adaugam.
-
Se amesteca totul dupa care se pune amestecul pe folie alimentara si se impacheteaza formand un sul.
-
Dupa formarea sulului se strange la capete si se baga la frigider.
Salam de biscuiti Raffaello mod de preparare
- Rupem biscuitii,ii lasam deoparte si ne ocupam de sirop.
- Punem zaharul si cacaua intr-o cratita si amestecam dupa care adaugam apa amestecand continuu.
- Punem cratita la foc mediu si amestecam pana la dizolvarea zaharului dupa care stingem focul si adaugam untul si esenta de rom.
- Il lasam 5 minute sa se raceasca dupa care il turnam peste biscuiti si amestecam totul.
- Punem compozitia pe o folie alimentara,presam si ii dam forma unui dreptunghi.
- Scoatem sulul de Raffaello de la frigider si indepartam folia alimentara si il punem pe compozitia de salam de biscuiti dupa care rulam.
- Il strangem la capete dupa care il bagam la frigider pentru 2-3 ore.
Salamul de biscuiti Raffaello este gata si se poate taia si servi,pofta buna!