Ingrediente:
- 1 ou;
- 1/2 cană ulei vegetal (100 ml);
- 1 cană de lapte cald;
- 1 cană de apă caldă;
- 10 g drojdie uscată;
- 1 lingura. zahăr;
- 1 oră sare;
- 5,5 căni de făină (600 g);
- 300 g brânză tare; cascaval
- verdeata dupa gust;
- 1 lingura. pasta de tomate;
Ungere:
- 1 galbenus + 2 linguri. ulei.
Mod de preparare:
Se amestecă oul, uleiul vegetal, laptele cald și apa, drojdia, sarea și zahărul. Cerneți făina, frământați un aluat moale.
Acoperiți vasul cu folie alimentară. Se lasă 30-40 de minute pentru ca aluatul să crească.
Împărțiți aluatul crescut în 2 părți. Rulați fiecare bucată într-un dreptunghi. Întindeți umplutura: pastă de roșii, ierburi și brânză. Rulează-l.
Repetați același lucru cu a doua jumătate de aluat. Faceți tăieturi cu un cuțit și adâncituri cu o frigărui de lemn.
Împărțiți aluatul în porții. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.
Foarte gustos si aromat! În același timp, ingredientele sunt cele mai simple. Umplutura poate fi, de asemenea, orice: cârnați/șunca, măsline sau orice carne sunt perfecte aici.
Fă-l măcar o dată – este incredibil de delicios! Familia va fi cu siguranță fericită.