Grasimile animale au fost dintotdeauna criticate si combatute de mare parte din nutritionistii care se aflau in cautarea dietei si stilului de viata perfect.
Cu toate astea, untura are proprietati benefice nebanuite si este unul din cele mai sanatoate produse din casele romanilor.
Untura este unul din cele mai intalnite produse din frigider, in special in casele acelora care au crescut un porc la curte. Untura animalului este bine conservata in borcane si poate fi folosita in prepararea diferitelor feluri de mancare sau chiar prajituri.
Motive pentru care e bine sa consumi untura:
- Dupa uleiul de masline, untura ocupa locul al doilea la capitolul grasmi monosaturate, considerate a fi cele mai sanatoate tipuri de grasimi saturate
- Principala grasime din untura, acidul oleic, asigura un nivel scazut de depresie
- Este bogata in vitamina D
- Regleaza productia de hormoni in organismul nostru si aduce echilibru la nivel tiroidian
- Grasimile gasite in untura pot preveni aparitia cancerului, in special cancerul la sani
- Mancarea gatita cu untura are un gust delicios si te fereşte de problemele cu colesterolul
Desi toata lumea ar fi tentata sa creada ca acest produs este bogat in grasimi si nu face bine organismului, untura de porc s-a dovedit a fi o mana cereasca la casa omului.
Sursa: CYD.RO