Ingrediente:
Blat :
- 4 ouă
- 3/4 cană de zahăr tos
- 200 g spanac proaspăt
- 1/2 cană ulei
- 250 g faina de grau
- 20 g făină de cartofi
- 1-2 lingurite praf de copt
Strat de zmeura:
- 400 g zmeura congelata
- Jeleu de zmeură pachet
- 750 ml apă
Crema cu ciocolata alba:
- 200 g ciocolata alba
- 600 ml smântână 30% sau 36%, răcită
- 2 lingurite de gelatina
Mod de preparare:
Blat cu spanac:
Amesteca spanacul folosind un blender pana se omogenizeaza.
Bate ouăle întregi și zahărul până devin ușor și pufos (aproximativ 10 minute). Se toarnă uleiul și se amestecă puțin. Apoi adăugați spanacul și amestecați din nou până se omogenizează.
La final, adăugați în amestec atât făină, cât și praful de copt și amestecați ușor cu o spatulă.
Se toarna pe o tava tapetata cu hartie de copt (21x28cm). Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se da la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute.
Odată răcit, tăiați partea de sus a blaului și rupeți-l în bucăți mai mici (pesmet).
Strat de zmeura:
Dizolvați jeleul în 3 căni de apă fierbinte. Se da deoparte la racit.
Adăugați zmeura congelată la jeleul călduț și amestecați. Jeleul ar trebui să înceapă să se întărească aproape imediat. Pune-l pe blatul răcit.
Masa de crema:
Peste gelatină se toarnă 6-7 lingurițe de apă rece. Se amestecă și se lasă deoparte să se umfle.
Se încălzesc 300 ml de smântână. Chiar înainte de fierbere, scoateți de pe arzător. Adăugați ciocolata ruptă în cuburi la crema caldă și amestecați. Apoi adăugați gelatina umflată.
Se amestecă până se combină. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei (amestecul trebuie sa se ingroase putin in acest timp).
Bateți smântâna răcită rămasă până se întărește. Adăugați smântâna și ciocolata și amestecați până se omogenizează.
Întindeți masa rezultată peste jeleul de zmeură. Se presară cu firimituri de tort.
O dam peste noapte la frigider. Inainte de servire, scoatem prajitura din frigider cu aproximativ 20-30 de minute inainte pentru a se incalzi putin.
Pofta Buna!