Placinte si Rulade

O plăcintă rapidă și ușoară cu foi gata făcute, toți cei care o încearcă își doresc imediat rețeta. Secretul succesului este în topping-ul pe care îl punem peste acest deliciu de patiserie

 

 

O plăcintă rapidă și ușoară cu foi gata făcute, toți cei care o încearcă își doresc imediat rețeta. Secretul succesului este în topping-ul pe care îl punem peste acest deliciu de patiserie

Ingrediente:

  • 500 g. foi subtiri de baklava gata preparate (28 de foi in total) si ulei pentru ungerea foilor de placinta

Umplutura:

  • 3 cartofi medii
  • 6-7 linguri. ulei
  • 1 ceapă
  • 1 lingura fiecare pasta de rosii,
  • sare,
  • piper negru,
  • ardei iute

Topping:

  • 125 ml lapte proaspăt
  • 125 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 lingura sare
  • 200 ml apă minerala

 

Mod de preparare:

Mai întâi pregătiți umplutura. Fierbeți cartofii și zdrobiți-i. Ceapa se toaca marunt si se caleste in 6-7 linguri de ulei. Cand se inmoaie se adauga piureul de rosii si se mai fierbe putin, apoi se adauga condimentele.

Se adaugă sare, se amestecă bine, apoi se adaugă ceapa pregătită în piure împreună cu uleiul. Se amestecă până se absoarbe în cartofi și se încorporează complet. Umplutura este gata, asa ca este timpul sa pregatim toppingul.

Puneți laptele, uleiul, oul și sarea într-un castron adânc, apoi amestecați cu un mixer de bucătărie până la omogenizare. La sfârșit, adăugați un pahar de apă spumante. Se amestecă pentru a combina.

Pe bancul de lucru, deschideți foile și numărați-le. În funcție de câte foi aveți, faceți un plan pentru modul în care le veți împărți.

In general, se folosesc 4 straturi pentru fiecare rulou, in total 7 rulouri. Așezați o foaie pe suprafața de lucru și ungeți-o cu puțin ulei (sau unt topit) pe toată suprafața.

Deasupra se pune cea de-a doua care se unge tot cu ulei. Se acopera cu a treia foaie, care se intinde cu cateva linguri din toppingul pregatit.

La sfârșit, puneți a patra foaie. Acoperiți cu umplutura la un capăt și rulați-o.

Repetați procedura cu toate straturile rămase: două straturi sunt întinse numai cu ulei, iar două straturi sunt acoperite cu o umplutură, umplute și rulate.

Rulourile astfel preparate se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se toarna restul de umplutura. Placinta se coace in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 40-45 de minute.

 

Pofta buna!

 

 Sursa