Ingrediente:
pentru aluat:
(pentru o tava 22*36cm)
750 g prune
1 plic budinca de vanilie
250 g + 4 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
450 ml lapte
100 g iaurt
200 g unt
4 oua de marime medie
300 g faina
1 pachet praf de copt
1 praf de sare
50 g fulgi de migdale
1/2 lingurita scortisoara
optional pentru servit: frisca batuta
Mod de preparare:
Pentru inceput dizolvam praful de budinca in 50 ml lapte, apoi il amestecam cu restul de lapte si 4 linguri de zahar. Fierbem budinca pana se ingroasa apoi o luam de pe foc si o acoperim cu o folie alimentara pentru a nu face pojghita. O lasam sa se raceasca. In acest timp pregatim aluatul pentru blat. Mixam untul cu zahar si zahar vanilat pana devin o crema spumoasa, apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare in parte.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.
Adaugam iaurtul si amestecam pana la omogenizare.
Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt. Intindem budinca de vanilie peste aluat apoi punem felii de prune. Presaram un praf de scortisoara si fulgi de migdale.
Coacem prajitura 60 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Cand este gata o lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi o putem felia si servim.
Pofta buna!