Ingrediente:
Blatul de ciocolată:
- 220 g faina
- 40 g cacao
- 150 g zahăr
- 10 g praf de copt
- 125 ml lapte
- 4 ouă
- 150 g unt
- un praf de sare
Crema de cocos:
- 200 ml lapte
- 200 ml smantana pentru frisca
- 60 g zahăr
- 2 linguri amidon de porumb
- 50 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
1. Pregătiți crema de cocos: Încălziți laptele cu smântâna și zahărul într-o cratiță mică.
2. Adăugați amidon de porumb și amestecați până când amestecul se îngroașă. Luați de pe foc și adăugați fulgii de cocos. Lasati sa se raceasca.
3. Prepararea blatului de cacao: Într-un castron, amestecați făina, cacao, zahărul, praful de copt și un praf de sare.
4. Într-un alt castron, amestecați laptele, untul topit și ouăle. Adăugați treptat aceste ingrediente umede la ingredientele uscate și amestecați până se formează un aluat omogen.
5. Coacerea : Turnați aluatul într-o tavă unsă și înfăinată.
6. Folosind o pungă de patiserie, turnați amestecul de nucă de cocos pe amestecul de cacao și faceți turnulețe.
7. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 45 de minute, sau până când prăjitura este fermă la atingere.
8. Servire : Lăsați tortul să se odihnească puțin pentru a lăsa aromele să se contopească, apoi serviți.
Poftă bună!