Ingrediente:
- aproximativ 170 g făină,
- 140 g zahăr (granulat),
- 1/4 linguriță sare,
- 1 gălbenuș de ou,
- 1 linguriță praf de copt,
- 75 g unt
umplutură:
- 400 g zmeură,
- 400 g smântână,
- 1,5 linguri făină,
- 3 ouă,
- 100 g zahăr (granulat),
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Se face aluatul, apoi umplutura. Într-un bol, amestecați ingredientele uscate: adăugați făina cernută, zahărul, sarea și praful de copt.
Topiți untul și adăugați-l la ingredientele uscate împreună cu gălbenușul de ou. Amestecați ingredientele până obțineți un aluat ușor de modelat.
Ungeți o tavă sau o formă de copt de aproximativ 20×30 cm (poate fi și rotundă ca pentru o prăjitură) și stropiți-o cu făină.
Apăsați uniform aluatul pe fund și ridicați ușor părțile laterale.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 7-8 minute.
În acest timp, faceți umplutura: amestecați smântâna cu făina, ouăle, zahărul și zahărul vanilat. Toate acestea le puteți amesteca și cu o lingură.
Scoateți aluatul pe jumătate copt din cuptor, aranjați zmeura într-un singur strat (dacă sunt înghețate, nu este nevoie să le dezgheți).
Se toarnă amestecul de smântână peste zmeură. Se pune din nou la cuptor la cuptor pentru încă 20 de minute, verificând frecvent dacă s-a întărit, deoarece depinde de cantitatea de apă din cremă.
Se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie cubulete si se serveste.