Torturi

O prăjitură uimitoare cu fructe, brânză de vaci, cremă de cireșe și mascarpone – un desert rapid, simplu și foarte gustos

 

 

O prăjitură uimitoare cu fructe, brânză de vaci, cremă de cireșe și mascarpone – un desert rapid, simplu și foarte gustos

 

Ingrediente:

Aluat:

  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 90 ml ulei
  • 240 g făină
  • 3 lingurite de praf de copt
  • 120 ml apă minerală carbogazoasă

Budinca de cirese:

  • 300 ml  compot de cirese
  • 25 g amidon de porumb )
  • 1-2 linguri de zahar sau dupa gust

 Decor:

  • 70 g fulgi de migdale prajiti
  • dulceata de cirese sau capsuni – pentru intindere

Cremă de brânză:

  • 200 g crema de branza
  • 500 g smântână pentru frișcă (aproximativ 34% grăsime)
  • 50 g zahăr

Crema de cirese cu mascarpone:

  • budincă de cireșe răcită
  • 200 g mascarpone sau crema de branza

Glazură:

  • 250 ml suc de cirese (din pahar) sau apa
  • 1 pachet glazura de tort (11 g jeleu de prajitura rosu)
  • zahăr – după gust

 

Mod de preparare:

1. Aluat:

Se bat ouale intr-un castron si se toarna zaharul – se bat pana devine cremos.

In continuare adaugam ulei, presaram faina cernuta amestecata cu praful de copt si turnam apa minerala carbogazoasa – bateti bine si veti obtine un aluat.

O prăjitură uimitoare cu migdale și cireșe cu brânză de vaci și cremă de cireșe cu mascarpone
O prăjitură uimitoare cu migdale și cireșe cu brânză de vaci și cremă de cireșe cu mascarpone
O prăjitură uimitoare cu migdale și cireșe cu brânză de vaci și cremă de cireșe cu mascarpone
2. Turnați aluatul rezultat într-o formă tapetată cu foaie de copt, cu diametrul de 26 cm și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute la 170 °C la foc de sus și de jos.
Dupa copt, lasam aluatul sa se raceasca putin.
O prăjitură uimitoare cu migdale și cireșe cu brânză de vaci și cremă de cireșe cu mascarpone
O prăjitură uimitoare cu migdale și cireșe cu brânză de vaci și cremă de cireșe cu mascarpone
3. Budinca de cirese:
Se toarna sucul de cirese dintr-un pahar intr-o cratita mica si se presara amidon de porumb – se amesteca si se fierbe la foc mic pana se ingroasa.
La final se presara zahar dupa gust. Se lasă să se răcească după gătire.
O prăjitură uimitoare cu migdale și cireșe cu brânză de vaci și cremă de cireșe cu mascarpone
4. Scoateți  foia de copt din aluat și tăiați-l în 3 părți egale. Prima parte din aluat se pune pe o farfurie, apoi se intinde pe ea cu dulceata de cirese sau capsuni si se aseaza intr-un cerc.
O prăjitură uimitoare cu migdale și cireșe cu brânză de vaci și cremă de cireșe cu mascarpone
O prăjitură uimitoare cu migdale și cireșe cu brânză de vaci și cremă de cireșe cu mascarpone
5. Cremă de branza:
Puneți crema de branza  într-un castron mare, adăugați smântâna pentru frișcă 34% grăsime și puneți zahărul – bateți până devine pufos.
O prăjitură uimitoare cu migdale și cireșe cu brânză de vaci și cremă de cireșe cu mascarpone
6. Aplicați în cerc crema obținută ulterior pe blat, apoi întindeți-o frumos, neteziți-o și acoperiți-o cu a doua parte de blat.
O prăjitură uimitoare cu migdale și cireșe cu brânză de vaci și cremă de cireșe cu mascarpone
7. Cremă de cireșe cu mascarpone:
 Se toarnă budinca de cireșe răcită într-un alt bol și se amestecă cu mascarpone – bate până se omogenizează.
8. Aplicați crema obținută ulterior pe a doua parte de aluat, apoi întindeți-o frumos, neteziți-o și acoperiți cu a treia parte de aluat.
O prăjitură uimitoare cu migdale și cireșe cu brânză de vaci și cremă de cireșe cu mascarpone
9. Se unge apoi cu crema de branza rămasă, pe care o întindeți frumos, neteziți și decorați cu cireșele din compot din care am scos samburii.
O prăjitură uimitoare cu fructe cu brânză de vaci și cremă de cireșe cu mascarpone
10. Glazură:
Intr-o cratiță mică se toarnă sucul de cireșe, zeama sau apă, apoi se toarnă jeleul roșu de tort și se adaugă zahăr – se amestecă și se fierbe la foc mic.
O prăjitură uimitoare cu fructe cu brânză de vaci și cremă de cireșe cu mascarpone
11. Turnați glazura rezultată peste suprafața prăjiturii și dupa păstrați la frigider timp de 4 ore, dar de preferință peste noapte.
O prăjitură uimitoare cu fructe cu brânză de vaci și cremă de cireșe cu mascarpone
12. La final, ungeți părțile laterale cu crema rămasă și decorați cu fulgi de migdale prăjite.
O prăjitură uimitoare cu fructe cu brânză de vaci și cremă de cireșe cu mascarpone
Serviți-l cu dragoste, mult gust și har.
O prăjitură uimitoare cu fructe cu brânză de vaci și cremă de cireșe cu mascarpone

 

Pofta buna!

 

 Sursă