Placinte si Rulade

O rețetă foarte reușită de ruladă din pandișpan – moale, fină și se rulează ușor!

 

 

O rețetă foarte reușită de ruladă din pandișpan – moale, fină și se rulează ușor!

 

Vă îndemnăm să vă convingeți de faptul că un desert de casă poate fi foarte simplu de preparat. Vă prezentăm rețeta unei rulade delicioase din pandișpan, cu dulceață de căpșuni și cremă de frișcă.

Din ingrediente foarte simple și doar 15 minute la cuptor obțineți o ruladă delicioasă, moale, aromată și foarte apetisantă, ce poate fi decorată după gust.

 

Ingrediente:

Ingrediente pentru pandișpan

– 1/4 pahar de lapte

– 2 linguri de unt

– 100 g de făină

– 40 g de amidon

– 1 linguriță praf de copt (sau 1 linguriță bicarbonat de sodiu)

– 2/3 pahar de zahăr

– 1/4 linguriță de sare

– 3 ouă

Ingrediente pentru umplutură

– dulceață de căpșuni

– cremă de frișcă

 

Mod de preparare:

1. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 190°C.

2. Tapetați tava de copt cu hârtie.

3. Încălziți laptele și adăugați untul. Amestecați și lăsați cratița pe foc până va fi aproape de fierbere.

4. Bateți ouăle cu zahărul, folosind un mixer, până volumul va crește de trei ori (timp de aproximativ 10 minute).

5. Cerneți făina cu amidonul, praful de copt și sarea.

6. Adăugați făina la amestecul cu ou. Amestecați cu o spatulă, mișcând-o de sus în jos, fără a depune prea mult efort.

7. Adăugați câteva linguri de aluat în laptele cald cu unt și amestecați.

8. Turnați amestecul cu lapte în aluat. Amestecați.

9. Turnați aluatul pe tava de copt și nivelați-l.

10. Coaceți pandișpanul timp de 15 minute. Nu îl uscați prea tare.

11. Ungeți cu dulceață de căpșuni și acoperiți cu cremă de frișcă. Dacă dulceața este prea densă, topiți-o la o baie de aburi sau în cuptorul cu microunde.

12. Rulați pandișpanul.

 

Poftă bună!

 

 Sursă