Placinte si Rulade

O rețetă ieftină si usoară cu brânză moale aromată si iaurt, de casă încercată și testată! Crocantă la exterior, mătăsosă la interior

 

 

O rețetă ieftină si usoară cu brânză moale aromată si iaurt, de casă încercată și testată! Crocantă la exterioră, mătăsosă la interior

Ingrediente:

  • 500 g foi de placinta
  • 7 ouă
  • 1 lingura rasa de sare
  • 1 litru de iaurt lichid
  • 1 lingura ulei pentru ungerea tava

 

Mod de preparare:

Bate ouăle cu sare până devine spumoasă, apoi adaugă iaurtul într-un jet subțire în timp ce se bate continuu cu mixerul.

4 straturi într-o tavă unsă, dar astfel încât doar jumătate să acopere fundul și cealaltă jumătate să se extindă dincolo de tavă.

Apoi luați o crustă, rulați-o aproximativ într-o bilă și înmuiați-o în amestecul de ouă.

Puneți-l în interiorul tavii și continuați procesul până când un rând este umplut cu foi mototolite și spălate cu ou.

Apoi acoperiți lejer cu 2 foi rupte și continuați procesul.

Se termină cu foile uscate și se acoperă deasupra cu crustele inferioare care atârnă în afara cratiței. Deasupra se toarnă umplutura rămasă și se presară cu semințe de susan.

Coacem 30 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.

 

Pofta buna!

 

 Sursa