Ingrediente:
Pentru paine:
- 2 căni de făină universală
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 cană unt nesărat, la temperatura camerei
- 1 cană zahăr granulat
- 2 ouă mari
- 1/4 cană smântână sau iaurt simplu
- 1 lingurita extract de vanilie
- 3 banane coapte, facute piure
Pentru umplutura cu crema de branza:
- 125 g cremă de brânză, la temperatura camerei
- 1/4 cană zahăr granulat
- 1 ou mare
- 1 lingurita extract de vanilie
- 2 linguri de făină universală
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul: preîncălziți cuptorul la 175 ° C. Ungeți o tavă de chec sau tapetați-o cu hârtie de copt.
- Pregătiți aluatul:
- Într-un castron mediu, amestecați făina, bicarbonatul de sodiu și sarea.
- Într-un castron mare, bateți untul înmuiat și zahărul împreună până devin ușor și pufos.
- Adaugam ouale pe rand, batand bine dupa fiecare adaugare. Se amestecă extractul de vanilie și smântâna sau iaurtul.
- Încorporați piureul de banane.
- Adăugați treptat ingredientele uscate la amestecul umed, amestecând doar până se combină (nu amestecați prea mult).
- Pregatiți umplutura cu cremă de brânză:
- Într-un alt castron, se bate crema de brânză moale, zahărul, oul, extractul de vanilie și făina până când devine omogen și cremos.
- Asamblare:
- Turnați jumătate din aluatul de chec cu banane în tava de pâine pregătită.
- Întindeți uniform amestecul de brânză cu cremă peste aluat.
- Turnați aluatul rămas de pâine cu banane peste stratul de brânză cremă.
- Coacere:
- Coacem in cuptorul preincalzit pentru 55-65 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Dacă checul începe să se rumenească prea repede, acoperiți tava cu folie de aluminiu în ultimele 10-15 minute de coacere.
- Recire:
- Lăsați checul să se răcească în tavă timp de aproximativ 10 minute înainte de a o transfera pe un grătar pentru a se răci complet.
- Tăiați și bucurați-vă:
- Odată ce s-a răcit, feliați și bucurați-vă de un desert delicos!