Checuri

O reteta inedita de chec cu banane, crema de branza si mac, un deliciu cremos si satios

 

 

O reteta inedita de chec cu banane, crema de branza si mac, un deliciu cremos si satios

 

Ingrediente:

Pentru paine:

  • 2 căni de făină universală
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 cană unt nesărat, la temperatura camerei
  • 1 cană zahăr granulat
  • 2 ouă mari
  • 1/4 cană smântână sau iaurt simplu
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 3 banane coapte, facute piure

Pentru umplutura cu crema de branza:

  • 125 g cremă de brânză, la temperatura camerei
  • 1/4 cană zahăr granulat
  • 1 ou mare
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 linguri de făină universală

 

 Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul: preîncălziți cuptorul la 175 ° C. Ungeți o tavă de chec sau tapetați-o cu hârtie de copt.
  2. Pregătiți aluatul:
    • Într-un castron mediu, amestecați făina, bicarbonatul de sodiu și sarea.
    • Într-un castron mare, bateți untul înmuiat și zahărul împreună până devin ușor și pufos.
    • Adaugam ouale pe rand, batand bine dupa fiecare adaugare. Se amestecă extractul de vanilie și smântâna sau iaurtul.
    • Încorporați piureul de banane.
    • Adăugați treptat ingredientele uscate la amestecul umed, amestecând doar până se combină (nu amestecați prea mult).
  3. Pregatiți umplutura cu cremă de brânză:
    • Într-un alt castron, se bate crema de brânză moale, zahărul, oul, extractul de vanilie și făina până când devine omogen și cremos.
  4. Asamblare:
    • Turnați jumătate din aluatul de chec cu banane în tava de pâine pregătită.
    • Întindeți uniform amestecul de brânză cu cremă peste aluat.
    • Turnați aluatul rămas de pâine cu banane peste stratul de brânză cremă.
  5. Coacere:
    • Coacem in cuptorul preincalzit pentru 55-65 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Dacă checul începe să se rumenească prea repede, acoperiți tava cu folie de aluminiu în ultimele 10-15 minute de coacere.
  6. Recire:
    • Lăsați checul să se răcească în tavă timp de aproximativ 10 minute înainte de a o transfera pe un grătar pentru a se răci complet.
  7. Tăiați și bucurați-vă:
    • Odată ce s-a răcit, feliați și bucurați-vă de un desert delicos!

 

Poftă bună!

Sursa