Ingrediente:
Aluat:
- 250 g făină simplă
- 250 ml lapte caldut
- lingurita de drojdie uscata
- lingurita de zahar
- 1 ou
- jumătate de legătură de ceapă verde
- un praf de sare
- 1 lingurita de usturoi
- 20 g unt moale
Umplere:
- 300 g mozzarella
- un praf de sare, piper
- o jumătate de legătură de mărar
- 1 ceapă
- 2 oua (1 pentru uns)
- susan alb pentru decor
Mod de preparare:
1. Începeți prin a amesteca făina, ceapa primăvară, usturoiul (ideal pudră), sarea, ouăle și untul moale. Amestecați bine.
2. Într-un al doilea castron, amestecați laptele și drojdia.
3. Adăugați acest amestec de lapte în amestecul nostru de făină.
4. Faceți un aluat frumos și neted și lăsați-l să crească timp de o oră.
5. Odată trecut acest timp, vom forma astfel de bile, pe care apoi le turtim în chifteluțe.
6. Acum să trecem la umplutură. Se amestecă mozzarella, ouăle, mărarul, ceapa prăjită, un praf de sare și piper. Amestecați bine.
7. Începeți să întindeți acest amestec pe chiftelele pregătite. Se netezește bine.
8. Începeți să puneți chiftelele cu umplutura în tava de copt.
9. La final, ungeți cu ou și stropiți cu semințe de susan.
10. Coaceți la 180 de grade aproximativ 30 de minute și gata!
Poftă bună!